Actualitat

Inés Arrimadas insta als partits separatistes a que “surtin del videojoc del Procés i tornin al seny, a la legalitat i al respecte a tots els catalans”

by cscatalunya — 21 agost 2018 @ 13:03
Comparte

La Cap de l’Oposició anuncia que la seva formació ha demanat la compareixença del Conseller d’Interior perquè doni explicacions, després que s'hagin pres les dades de ciutadans que han tret llaços grocs de l'espai públic

Barcelona, dimarts 21 d’agost del 2018. La presidenta de Ciutadans (Cs) a Catalunya i Cap de l’Oposició al Parlament, Inés Arrimadas, ha instat als partits separatistes a que “surtin del videojoc del procés i tornin al seny, a la legalitat i al respecte a tots els catalans“. En una entrevista al programa ‘El Món a RAC1′, Arrimadas ha reclamat als dirigents independentistes que “deixin de mentir” i els ha demanat que “rectifiquin i es posin a treballar en el que ens uneix a tots els catalans”, com són les polítiques socials, la sanitat o l’educació, entre d’altres.

“Hem de destinar 10 anys més a un ‘Procés’ que no ens porta enlloc?” S’ha preguntat la dirigent de Cs, que ha apuntat com a solució per a la situació actual la necessitat “d’impulsar reformes al conjunt d’Espanya” . En aquest sentit, Arrimadas ha explicat que cal “definir les competències de les diferents administracions per evitar duplicitats, millorar el sistema de finançament perquè sigui just o un pla de priorització de les infraestructures”. “Necessitem més diners per a serveis i menys pels xiringuitos polítics”, ha afegit.

En relació a les recents declaracions del president de la Generalitat en que instava a “atacar l’Estat espanyol”, Arrimadas ha afirmat que “s’ha d’enviar un requeriment a Quim Torra perquè digui clarament si es compromet a respectar la Constitució, a complir amb la legalitat i a respectar els drets dels catalans”.

La líder de Ciutadans a Catalunya ha afirmat que confia “plenament en els Mossos d’Esquadra perquè és un cos molt professional” però ha lamentat que el govern de la Generalitat el vulgui “convertir en una policia política”. Davant d’aquesta situació Arrimadas ha anunciat que des de la seva formació s’ha demanat la compareixença al Parlament del Conseller d’Interior perquè expliqui quins criteris se segueixen a l’hora de donar determinades instruccions als agents del cos. “Com pot ser que es donin ordres per identificar qui penja banderes espanyoles i no a qui posa símbols partidistes?”, s’ha preguntat. I ha assegurat “quan s’anima a la gent i als agents a no complir una resolució judicial, es posa en perill la convivència”.

 

Volver a ACTUALIDAD