Actualitat

Joan Garcia: “Els partits separatistes no van voler condemnar la violència al Parlament, però ara tenen l’oportunitat de fer-ho als ajuntaments”

by cscatalunya — 31 agost 2018 @ 16:53
Comparte

El responsable d’Acció Institucional de Cs a Catalunya anuncia que la seva formació presentarà a tots els ajuntaments on té representació, una moció de condemna a la violència i de respecte a la convivència

Barcelona, dijous 30 d’agost del 2018. “Els partits separatistes no van voler condemnar la violència al Parlament, però ara tenen l’oportunitat de fer-ho als ajuntaments”. Això és el que ha dit el responsable d’Acció Institucional de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Joan Garcia, després d’anunciar que la seva formació presentarà a tots els ajuntaments on té representació, una moció de condemna a la violència i de respecte a la convivència.

“La violència mai pot ser considerada com a un instrument legítim de reivindicació i no existeix cap motiu de justificació”. Ha afirmat García en relació als episodis violents que s’estan vivint a Catalunya, com la brutal  agressió aquest mes d’agost a Barcelona d’una dona mentre retirava llaços grocs. Per al responsable d’Acció Institucional de Cs a Catalunya “les administracions locals s’han de comprometre a treballar per a que aquestes intolerables pràctiques per raons ideològiques no tornin a produir-se en el futur” donat que aquesta és la manera de “garantir i preservar la convivència ciutadana i el bon funcionament de l’ordenament democràtic

El dirigent de Cs ha criticat que els partits independentistes  “impulsen un projecte de ruptura que fomenta la fractura i la tensió social entre la ciutadania sense tenir en compte la majoria de la gent” , i ha afegit que això ho fan “sense ni el més mínim respecte a l’Estat de Dret i als principis democràtics”.

 “Les administracions publiques han de vetllar per un ús responsable de l’espai públic, entès aquest com un espai de tothom”, ha manifestat el dirigent de la formació taronja en referencia a “l’intent d’expropiació  de l’espai públic per part dels sectors independentistes”, fet que, segons assegura, “deteriora la convivència entre el conjunt de la ciutadania i obre una escletxa encara més gran en la fractura social ja existent a Catalunya”.

Joan Garcia ha explicat que en la moció que Ciutadans presentarà als ajuntaments es “fa una condemna de  tots els actes vandàlics contra seus de partits polítics, als insults, amenaces, agressions o l’assetjament contra grups i individus, entre els quals molts electes, que estan sovintejant a Catalunya”. Així mateix, “es rebutja tots els actes vandàlics o violents que s’han produït i es produeixen en concentracions i manifestacions celebrades en els darrers mesos a Catalunya. Finalment es condemna expressament les “inadmissibles practiques de declarar persona non grata per les seves idees i d’assenyalar públicament a qui pensa diferent i a qui actua en compliment de les funcions publiques que té encomanades”

 

Volver a ACTUALIDAD