Actualitat

Arrimadas: “Sánchez ha de tornar al consens constitucionalista i deixar de blanquejar a Torra a canvi de seguir uns mesos més a la Moncloa”

by cscatalunya — 1 setembre 2018 @ 15:30
Comparte

Inés Arrimadas i el candidat de Cs a la Junta d'Andalusia, Juan Marín, es reuneixen amb els candidats de Cs de les províncies andaluses per a les eleccions autonòmiques

Sevilla, dissabte 1 de setembre del 2018. “Sánchez ha de tornar al consens constitucionalista i deixar de blanquejar a Torra a canvi de seguir uns mesos més a la Moncloa” Així ho ha afirmat la portaveu nacional de Ciutadans (Cs) i Cap de l’Oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, en una roda de premsa celebrada a Sevilla. La líder de Cs a Catalunya ha afirmat que “l’últim que ens faltava per veure és que el PP i el PSOE criminalitzin als demòcrates que demanen uns carrers sense propaganda separatista i portem anys aguantant els abusos del Govern separatista”. “Seguirem sent la veu de la majoria social a Catalunya”, ha subratllat.

Arrimadas, que al costat del candidat de Cs a la Presidència de la Junta, Juan Marín; el secretari de Comunicació de Cs, Fernando de Páramo; i el secretari d’Organització, Fran Hervías, s’han reunit amb els candidats de Cs de les províncies andaluses a les eleccions autonòmiques, s’ha mostrat “sorpresa” que el president del PP, Pablo Casado “digui que són els constitucionalistes els que han trencat la convivència “, en referència a les crítiques rebudes per la defensa de Cs de la neutralitat dels espais públics.

Per a la líder de la formació taronja a Catalunya tant Pablo Casado com el president del Govern, Pedro Sánchez, “s’han quedat descol·locats, no entenen molt bé el que està passant a Catalunya i no saben com solucionar-ho”. I els ha instat a “rectificar i no equivocar-se de adversari”. “No permetrem que es criminalitzi els demòcrates que volem un espai públic neutral i continuarem sent la veu de la majoria social a Catalunya”, ha asseverat la líder de l’Oposició a Catalunya.

Pel que fa a l’actualitat política andalusa, la portaveu nacional de Cs ha afirmat que “no hi haurà pressupostos a Andalusia si Susana Díaz no elimina els aforaments”, I en aquest sentit ha recordat que “els acords són per complir-los”.

En aquest sentit, Marín, ha anunciat que la formació liberal plantejarà “qüestions rellevants” en la comissió de seguiment d’acords del pacte amb el PSOE andalús i que se celebrarà aquesta setmana, i ha recordat que Cs ha presentat més de 40 propostes de regeneració democràtica, “des aforaments a llei electoral, que han estat rebutjades per PSOE i PP”. “Alguns van dient que són ocurrències de Ciutadans per pressionar Susana Díaz, però eliminar aforaments i limitar els mandats són qüestions bàsiques de regeneració democràtica molt necessària a Andalusia”, ha subratllat.

“PP i PSOE, que mai es posen d’acord, sí que ho fan per blindar privilegis i perquè la classe política no hagi d’enfrontar a tribunals ordinaris com qualsevol andalús”, ha recordat Marín, que ha emfatitzat que Cs “ha complert al 100 % tots els acords” mentre que “el PSOE en matèria de regeneració democràtica deixa molt a desitjar i sempre té als seus socis del PP per evitar que això tiri endavant “.

Volver a ACTUALIDAD