Actualitat

Carrizosa, sobre l’atur anunciat pels CDR: “Com és possible que Sánchez no requereixi a Torra perquè compleixi la Constitució?”

by cscatalunya — 3 setembre 2018 @ 19:22
Comparte

El portaveu de Cs ha anunciat el registre d'una petició perquè se celebri el “ple de commemoració del cop a la democràcia” el proper 6 de setembre

Parlament de Catalunya, dilluns 3 de setembre de 2018. “Com és possible que Sánchez no requereixi a Torra perquè compleixi la Constitució?”. Així ho ha dit el portaveu del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, després que el president de la Generalitat, Quim Torra, hagi avalat “l’atur de país” anunciat pels CDR (Comitès de Defensa de la República) de l’11 de setembre al 3 d’octubre.

Carrizosa ha qüestionat que “Torra, que hauria de ser el garant de l’ordre públic, està al costat dels que volen alterar-lo” i ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “que no consenti el mateix que va passar l’1-O i que doni una resposta política”. El portaveu de Cs ha afegit que confia que “els Mossos no es converteixin en la policia de Torra i de Puigdemont”.

El portaveu de la formació taronja també ha anunciat el registre d’una petició perquè se celebri el “ple de commemoració del cop a la democràcia” el proper 6 de setembre. Carrizosa ha recordat que fa un any es van aprovar les lleis de desconnexió i de referèndum “vulnerant els drets de l’oposició que representa a més catalans”. Després de fer cas omís al Consell de Garanties Estatutàries(CGE) i desoir als lletrats del Parlament, “es va produir una vulneració de drets dels ciutadans sense precedents en la nostra democràcia” ha dit.

Finalment, Carrizosa s’ha fet ressò del comunicat del Defensor del Pueblo que dóna la raó a Cs en assegurar que “els llaços grocs en edificis i espais públics vulneren la neutralitat política de les institucions” i ha puntualitzat que la formació taronja s’ha vist obligada a dirigir-se a aquesta institució “davant la inacció del Síndic del Procés, l’aliat del Govern de la Generalitat”.

Volver a ACTUALIDAD