Actualitat

Arrimadas: “Ha arribat l’hora que el separatisme accepti la realitat que hi ha una majoria social a Catalunya que no comparteix el projecte de ruptura”

by cscatalunya — 12 setembre 2018 @ 14:49
Comparte

Arrimadas anuncia que Cs presentarà una Llei perquè es triï per concurs públic l'òrgan de govern dels mitjans de comunicació públics per garantir“la seva neutralitat”

Parlament de Catalunya, dimecres 12 de setembre del 2018. “Ha arribat l’hora que el separatisme accepti la realitat que hi ha una majoria social a Catalunya que no comparteix el projecte de ruptura”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, un dia després de la Diada on “es va excloure a més de la meitat dels catalans”. “Ja estem acostumats que el separatisme ho patrimonialitzi tot, també la Diada, que hauria de ser una festa de tots els catalans”, ha manifestat.

En una roda de premsa en el Parlament, Arrimadas ha demanat els partits separatistes que “deixin de mentir també els seus propis votants”, als qui els han promès coses que saben que “no poden complir”. “No es pot perdre més temps ni es pot mirar cap a un altre costat”, ha advertit Arrimadas, després de criticar que el Govern d’Espanya digui que a Catalunya “hi ha normalitat” mentre “s’estan violant els drets de tots els catalans” i el Parlament està “tancat”.

D’altra banda, Inés Arrimadas ha criticat la cobertura que van fer els mitjans de comunicació públics catalans de l’11S i ha destacat la necessitat de garantir “la seva neutralitat”. Per a això, des de Ciutadans han impulsat una Llei perquè es triï per concurs públic l’òrgan de govern d’aquests mitjans de comunicació, com també ho van fer al Congrés dels Diputats amb RTVE.

A nivell nacional, s’ha referit a la moció pactada entre el PDECAT i el PSOE que insta al diàleg dins la Llei. La també portaveu nacional de Cs ha avisat que “el primer diàleg que s’ha d’obrir és entre catalans i en el Parlament” i ha retret de nou a Pedro Sánchez que “confongui el que és Catalunya amb el separatisme”. “El Govern d’Espanya ha de tenir molt clar que quan parla amb el PDECAT no està parlant amb Catalunya, sinó amb una part”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD