Actualitat

Albert Rivera:”Que Sánchez no anteposi la seva cadira als interessos d’Espanya”

by cscatalunya — 15 setembre 2018 @ 17:51
Comparte

En un acte de la plataforma Espanya Ciutadana celebrat a Barcelona la líder de l'oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, ha anomenat “herois” a totes aquelles “persones anònimes”que combaten "el nacionalisme excloent"

Barcelona, dissabte 15 de setembre de 2018.- “Quan Torra diu que vol liquidar l’Estat a Sánchez no li importa, quan Torra diu que no acatarà sentències judicials Sánchez mira cap a un altre costat, però com li preguntis a Sánchez per la tesi llavors sí ets l’enemic”. D’aquesta manera ha censurat el líder de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, al president del Govern d’Espanya alhora que li ha demanat “que no s’equivoqui d’adversaris” perquè aquests són “Torra, el populisme i el nacionalisme”. Així ho ha manifestat Rivera en un acte de la plataforma Espanya Ciutadana celebrat aquest matí en el moll de la Marina de Barcelona, al que també ha assistit la cap de l’oposició a Catalunya, Inés Arrimadas, al costat de la catedràtica de Dret Constitucional, Teresa Freixas i l’assagista Mercedes Monmany i que ha congregat 2.500 persones.

El líder taronja ha posat de manifest que Espanya necessita un govern “que no pacti amb nacionalistes, que sigui transversal i moderat i que compti amb una majoria parlamentària forta i estable per fer reformes” i ha assegurat que l’actual legislatura està esgotada i que “va contra direcció perquè ho imposen Torra o Iglesias”. Per aquesta raó, ha demanat que “anem a la urnes” i que els partits diguin explícitament amb qui volen governar. “El problema del ‘sanchisme’ és que vol pactar amb els separatistes”, ha puntualitzat, i per això li ha demanat “que no anteposi la cadira als interessos d’Espanya”.

Durant l’acte, Rivera també ha tingut un reconeixement per a tots els ciutadans ‘constitucionalistes’ que van omplir els carrers el 8 d’octubre de 2017, que han defensat Espanya i que defensant la democràcia “van parar un cop d’estat”“Que no decaigui l’ànim perquè els tornarem a frenar”, ha insistit. A més, també ha aprofitat l’ocasió per indicar que Espanya necessita un projecte de reformes que permeti “modernitzar aquest país, tornar a unir als espanyols, creure en les institucions i il·lusionar” i ha garantit que Ciutadans no pactarà amb els separatistes.

Rivera ha promès que si governa Espanya “l’Estat tornarà a Catalunya” perquè “no pot haver-hi un racó d’Espanya on l’Estat no protegeixi la llibertats de tots els ciutadans”, en clara referència a totes aquelles persones “que aquests dies ens hem vist obligats a fer coses no necessàries en una democràcia”, com protegir els negocis, netejar de llaços grocs els carrers o estar al costat de les víctimes quan “li parteixen la cara” per pensar diferent.

Per la seva banda, Arrimadas ha dedicat la seva intervenció a totes aquelles “persones anònimes que defensen la llibertat, la igualtat, la democràcia, la solidaritat, i la unió de tots els catalans” i combaten al nacionalisme excloent. Persones normals a les que ha considerat “herois” perquè “un dia s’han aixecat i han dit: ja n’hi ha prou d’imposició pensament únic”, són un exemple i segueixen lluitant “perquè no els assenyalin els seus negocis i els seus edificis”. Per a la líder de l’oposició a Catalunya, aquestes persones anònimes s’han convertit en herois a causa “del desemparament de l’administració pública i el govern d’Espanya” que els obliga a fer el que hauria de ser responsabilitat de l’administració.

Arrimadas s’ha mostrat convençuda que Ciutadans guanyarà les eleccions a Espanya i Rivera “arribarà a la Moncloa sense haver de pactar amb els que volen trencar aquest país”“Us asseguro que guanyarem i tindrem una Catalunya de tots, vinguin d’on vinguin, pensin com pensin i se sentin com se sentin”, ha indicat abans d’assegurar a tots els herois anònims “que no us deixarem sols”.

La cap de l’oposició a Catalunya ha lamentat que als constitucionalistes “ens hagin de recolzar més les institucions europees que membres del govern Espanya emmanillats pel separatisme” i és per això que ha insistit que “Catalunya ha de ser un motor per al conjunt d’Espanya no un problema per al conjunt d’Europa” i ha lamentat que a Catalunya no es parli de “innovació, ocupació, medi ambient ni futur” perquè Torra té el Parlament tancat i Sánchez mira cap a un altre costat perquè “li deu la presidència”.

Volver a ACTUALIDAD