Actualitat

Carrizosa: “Buch hauria de comportar-se com el cap de la policia d’un Govern democràtic i no com a membre d’un CDR”

by cscatalunya — 17 setembre 2018 @ 14:22
Comparte

· El portaveu taronja recorda que “quan s'ataca a un jutge s'ataca a l'Estat” i defensa que voluntaris de Cs esborressin les pintades del domicili del jutge Llarena a Das (Girona)

Barcelona, dilluns 17 de setembre de 2018.“Buch hauria de comportar-se com el cap de la policia d’un un país democràtic i no com a membre d’un CDR”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, després que aquest diumenge “la manifestació constitucionalista autoritzada pels carrers de Barcelona va ser rebentada per comandos separatistes que van voler evitar el dret de reunió i el de la llibertat d’expressió”.

Carrizosa ha qualificat com a “greu” que la Conselleria d’Interior informés via twitter que no tenia intenció de desallotjar “els comandos separatistes” de la plaça Sant Jaume creant així un “efecte crida”. Per això, ha anunciat que “Cs demanarà de nou la compareixença del conseller d’Interior, Miquel Buch, perquè doni explicacions” sobre “si els Mossos van identificar als responsables i si se’ls va autoritzar per acampar”.

El portaveu de Cs ha tornat a demanar que el govern de Pedro Sánchez requereixi a Torra per a que valori “si la conselleria dels Mossos pot seguir en mans de qui està investigat per l’1-O i per demanar la identificació de les persones que treien llaços grocs als carrers”. Carrizosa ha afegit que “Buch està superant a Forn” perquè “són conscients que traspassen linees vermelles”. I ha recordat al conseller d’Interior que té en peu de guerra a “17.000 persones -en referència als Mossos- descontentes per les pressions polítiques per obrar com la policia del ‘procés’ i per la falta de mitjans”.

Carrizosa també ha recordat que “quan s’ataca a un jutge s’ataca a l’Estat” i ha defensat que voluntaris de Cs esborressin les pintades al domicili del jutge Llarena a la seva casa a Das (Girona). “Estem acostumats a que els comandos separatistes assenyalin a qui no pensi com ells per evitar que hi hagi llibertat d’expressió a Catalunya”“Sánchez no va defensar a Llarena a Bèlgica però tampoc ho ha fet a Espanya” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD