Actualitat

Espejo-Saavedra critica que la Mesa del Parlament “desacati la suspensió dels diputats” i demana que reconsideri la seva decisió 

by cscatalunya — 18 setembre 2018 @ 13:51
Comparte

El vicepresident segon de la Cambra critica que “Pedro Sánchez doni l'esquena a set milions d'espanyols” permetent que “es vulnerin les sentències judicials i el reglament del Parlament”

Parlament de Catalunya, dimarts 18 setembre de 2018. El vicepresident segon de la Taula i diputat de Cs en el Parlament, José María Espejo-Saavedra, ha criticat que la Mesa “desacati la suspensió dels diputats establerta pel Tribunal Suprem (TS)” i li ha sol·licitat que “reconsideri la seva decisió” perquè sinó, des de Cs, prendran “les accions constitucionals i penals corresponents”.

“Torrent manté emmordassats i silenciats als diputats de l’oposició; vol callar a mitjana Catalunya”, ha assegurat Espejo-Saavedra. I ha qualificat d’una“gravetat absoluta” que “només s’hagin realitzat dues sessions de control al Govern en l’últim any” i que hi hagi “dos plens demanats per Cs suspesos, vulnerant clarament el reglament d’aquesta cambra”.

El també diputat de Cs ha assegurat que mentre “tenen tancades les institucions” des de la seva formació segueixen “treballant i presentant iniciatives –hi ha 2.000 en espera, més  de 1.000 registrades pel Grup Parlamentari de Cs- que responen a les necessitats dels catalans” com la petició de neutralitat de l’espai públic, la baixada d’impostos a les classes mitjanes i treballadores i els llibres de text gratis, entre d’altres. “Saltar-se la llei surt gratis, però no els llibres de text dels nens catalans” ha dit.

A més, José María Espejo-Saavedra ha criticat que el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, estigui “donant l’esquena a set milions d’espanyols” permetent que “es vulnerin les sentències judicials i el reglament del Parlament”. 

Sobre les “amenaces” al portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, rebudes la setmana passada en el Parlament per part d’un ciutadà que anava de visita, el diputat taronja també ha agraït que “pràcticament tots els membres de la Mesa i de la Junta de Portaveus”, excepte el vicepresident primer de la Mesa, Josep Costa, s’hagin solidaritzat amb el portaveu de Cs. I ha criticat que Costa, qui va convidar a aquesta persona, hagi posat en dubte aquesta amenaça.

Volver a ACTUALIDAD