Actualitat

Jorge Soler a Vergés: “Molt soroll i poques nous; faci autocrítica i treballi per millorar la sanitat a Catalunya”

by cscatalunya — 20 setembre 2018 @ 14:13
Comparte

El diputat de Cs exigeix “implicació” a la consellera de Salut perquè no es torni a repetir un “estiu de vergonya” com aquest i per reduir les llistes d’espera que han augmentat

Parlament de Catalunya, dijous 20 de setembre del 2018. “Molt soroll i poques nous; faci autocrítica i treballi per millorar la sanitat a Catalunya”. Així s’ha dirigit el portaveu de Ciutadans (Cs) a la comissió de Salut del Parlament, Jorge Soler, a la consellera del Departament, Alba Vergés, a qui li ha retret que “una de les seves primeres accions” al capdavant de la conselleria hagi estat “tornar a tancar llits hospitalaris a l’estiu” i provocar l’augment de les llistes d’espera.

Soler considera que “les polítiques de salut” de Vergés són “continuistes”respecte a les del seu antecessor, Toni Comín, en fer “moltes promeses però pocs fets”. A més, ha criticat la “falta d’autocrítica de la seva gestió” durant la seva compareixença i que “no hagi parlat d’alguns temes” que requereixen una solució “urgent”, com la precarietat laboral dels treballadors de la salut o les desigualtats territorials. “Un pacient a Sabadell ha d’esperar 192 dies per fer una colonoscòpia i a Mataró 24 dies”, ha alertat, i l’ha recriminat que “no permetés el debat de la Llei que va presentar Ciutadans per reduir aquestes desigualtats”.

D’altra banda, ha criticat que Vergés no condemnés les amenaces que va rebre la senadora de Ciutadans i diputada en el Parlament, Lorena Roldán, per part d’un reconegut ginecòleg a través de les xarxes socials. “Ens hauria agradat que la nostra consellera hagués aixecat la veu”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD