Actualitat

Arrimadas: “Sánchez ha de donar la cara al Congrés per l’escàndol de la seva tesi; i si els seus socis li salven demanarem una comissió d’investigació”

by cscatalunya — 22 setembre 2018 @ 14:37
Comparte

Inés Arrimadas participa en un acte a Palma al costat de Toni Cantó i Xavier Pericay on alerta del "mimetisme entre el nacionalisme de València i Balears i el de Catalunya"

Palma de Mallorca, dissabte 22 de setembre de 2018. “Sánchez ha de donar la cara al Congrés per l’escàndol de la seva tesi; i si els seus socis nacionalistes li salven, demanarem una comissió d’investigació”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, a l’acte ‘Stop barreres lingüístiques’ a Palma de Mallorca al costat del diputat al Congrés, Toni Cantó i el líder de la formació a les Illes, Xavier Pericay. “M’agradaria saber a canvi de què els socis nacionalistes de Sánchez han impedit que vagi al Congrés a donar explicacions de la seva tesi, però nosaltres l’obligarem a donar la cara”, ha assenyalat Arrimadas.

 

La també líder de l’Oposició a Catalunya ha denunciat que la delegada del Govern a la comunitat, Teresa Cunillera, “hagi demanat l’indult per als polítics presos del ‘procés'”. “Des de Cs ho diem alt i clar: ni aforaments, ni indults a polítics que han donat un cop d’Estat, ni pactes amb nacionalistes”.

 

Sobre el nacionalisme al País Valencià i a les illes Balears, Arrimadas ha alertat “les similituds amb el que passava a Catalunya fa 15 anys”. “El mimetisme de la presidenta de Balears, Francina Armengol, amb el nacionalisme català és espectacular; i si no es corregeix, si segueixen cometent els mateixos errors, arribarem al mateix lloc”.

 

Així mateix, el diputat al Congrés, Toni Cantó, ha denunciat que “Catalunya viu avui una situació molt greu” i que “a Balears o a la Comunitat Valenciana anem pel mateix camí”. “Nosaltres no som com el bipartidisme, no ens anem a doblegar davant el nacionalisme”, ha indicat Cantó, qui ha anunciat que Cs defensarà dimarts que ve al Congrés una proposició de Llei en la qual planteja que “el coneixement de les llengües cooficials en aquelles comunitats autònomes on hi ha una altra llengua a part del castellà no sigui un requisit exigible als que aspirin a una ocupació pública, sinó que es consideri com un mèrit”. “L’objectiu és obrir portes i que qualsevol professional pugui treballar en qualsevol lloc d’Espanya sense que la llengua sigui una barrera excloent”.

 

El portaveu de Cs al Parlament balear, Xavier Pericay, ha assenyalat que “el PSOE s’ha lliurat als partits nacionalistes per arribar al poder, i no només a les Balears; ells són els responsables del que està passant en aquesta comunitat amb el ús de la llengua com un element excloent”. “El nacionalisme sempre actua per oposició, per expulsar a l’altre del tauler. Per això és important estar al carrer per dir alt i clar: no ens callaran, i aviat guanyarem per canviar les coses”, ha assenyalat durant la seva intervenció en l’acte.

Volver a ACTUALIDAD