Actualitat

Espejo-Saavedra, després de l’acord de la Mesa sobre la suspensió de diputats: “Torrent ha comès, possiblement, un delicte de desobediència”

by cscatalunya — 25 setembre 2018 @ 14:18
Comparte

Carlos Carrizosa critica “el pla de Govern de Torra, que segueix insistint en la ruptura”, i exigeix a Sánchez que “deixi de mirar cap a un altre costat i actuï”

Parlament de Catalunya, dimarts 25 de setembre del 2018. “Torrent ha comès, possiblement, un delicte de desobediència”. Així ho ha dit el vicepresident segon del Parlament de Catalunya i diputat de Ciutadans (Cs), José María Espejo-Saavedra, després que “la majoria separatista de la Mesa” presidida per Roger Torrent hagi elevat la decisió sobre la situació dels diputats suspesos al ple, com va fer Carme Forcadell. “Torrent està seguint els passos de Forcadell escudant-se en el ple per eludir la seva responsabilitat i haurà d’assumir les conseqüències”, ha sentenciat.

“Avui queda demostrat que Torrent supera Forcadell i que l’única diferència és que ell actua més tranquil perquè Sánchez els promet indults”, ha dit el també diputat de Cs, després d’apel·lar a la “política d’amiguisme” i al “pacte” de Pedro Sánchez “amb els partits separatistes per mantenir-se a la Moncloa a qualsevol preu”.

En una roda de premsa, Espejo-Saavedra ha advertit que des de Ciutadans exigiran “en totes les instàncies judicials” que entenguin “oportunes” perquè Torrent assumeixi “les conseqüències de saltar-se les lleis”. Així mateix, ha anunciat que, com a membre de la Mesa, redactarà “un vot particular” perquè considera “intolerable” el fet que s’ha produït avui.

Per la seva banda, el portaveu parlamentari de Ciutadans, Carlos Carrizosa, s’ha referit al pla de govern de Quim Torra que ha anunciat avui i que “segueix insistint en la ruptura i contra l’interès de més de la meitat dels catalans”. Considera que Pedro Sánchez “mira cap a un altre costat perquè està pagant el lloguer de la seva permanència a la Moncloa” i s’ha preguntat: “Què més necessita per exigir-li a Torra que compleixi la Constitució?”. Li ha tornat a demanar que “actuï” perquè ha de ser ell “qui defensi la majoria de catalans” que no comparteixen “el full de ruta rupturista” de Torra.

Volver a ACTUALIDAD