Actualitat

Carrizosa: “Declarar una persona ‘non grata’ suposa assenyalar i excloure de la comunitat al que pensa diferent”

by cscatalunya — 26 setembre 2018 @ 14:01
Comparte

Els partits independentistes eviten que el conseller d'Interior doni explicacions sobre la neutralitat dels espais públics i la retirada de símbols partidistes

Parlament de Catalunya, dimecres 26 de setembre“Declarar una persona ‘non grata’ suposa assenyalar i excloure de la comunitat al que pensa diferent”. Així ho ha dit el portaveu parlamentari de Ciutadans (Cs) a la CAI(Comissió d’Afers Institucionals) després de presentar una Proposta de Resolució de condemna de les declaracions de persona ‘non grata’.

Carrizosa ha defensat que “és una pràctica profundament injusta i reprovable en els nostres sistemes democràtics”. El portaveu taronja ha assegurat que“és especialment greu quan un càrrec públic promou la declaració de persona ‘non grata’” ja que “apropiar-se del nom del municipi per reprovar a algú és un acte excloent i hostil”. I ha criticat que alguns municipis hagin assenyalat a Albert Rivera i Inés Arrimadas “com a enemics del poble”.

La proposta presentada per Cs que ha estat rebutjada a la CAI demana que es respectin els valors de la Constitució, l’Estatut d’Autonomia i la Carta dels Drets Fonamentals de la Unió Europea. A més, condemna i rebutja aquest tipus de pràctiques “que tant crispen a la nostra societat”, ha sentenciat Carrizosa.

Els partits independentistes també han rebutjat la petició de compareixença del conseller d’Interior, Miquel Buch, perquè doni explicacions sobre la neutralitat dels espais públics i la retirada de símbols partidistes. El diputat taronja, Nacho Martín Blanco, ha criticat que Buch faci “ús polític dels Mossos de Esquadra”. Per això, demana explicacions i transparència.

Volver a ACTUALIDAD