Actualitat

Roldán critica la “falta de neutralitat” del director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat i li retreu que “insinuï que a Espanya hi ha persecució política”

by cscatalunya — 27 setembre 2018 @ 15:09
Comparte

La diputada de Cs reclama a Amand Calderó que millori les condicions dels treballadors de presons i retorni les pagues extra als funcionaris

Parlament de Catalunya, dijous 27 de setembre del 2018. La portaveu de Ciutadans (Cs) a la comissió de Justícia, Lorena Roldán, ha criticat la “falta de neutralitat” del director general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Amand Calderó, després que aquest hagi posat en “qüestió la feina dels jutges insinuant que a Espanya hi ha persecució política”. Roldán ha fet aquestes declaracions en referència a les visites que han fet alguns membres del Govern als polítics que “estan presos per donar un cop a la democràcia”.

En aquest sentit, ha demanat a Calderó que garanteixi que “aquestes visites es limitin al reglament general penitenciari” i que els polítics presos “estan rebent el mateix tracte que la resta d’interns en aquests centres”. També ha advertit que les concentracions que s’estan organitzant “envaint el perímetre” de les presons “posen en perill fins i tot la seguretat dels treballadors i dels mateixos interns”.

Sobre la situació dels treballadors de presons, Roldán ha demanat que es millorin les seves “condicions precàries” i que treballi per revertir l’envelliment de la plantilla. Així mateix, ha reclamat “la devolució de les pagues extra als funcionaris” perquè són “els únics de tota Espanya que encara no les han cobrat”. “És una vergonya”, ha sentenciat. També ha alertat sobre l’augment de la violència en alguns centres i li ha demanat a Calderó que “prengui mesures” sobre aquest tema perquè estan “en risc tant els interns com els funcionaris”.

Volver a ACTUALIDAD