Actualitat

Carrizosa, després que els partits separatistes hagin decidit no acatar les resolucions judicials: “Avui s’ha tornat a produir una aberració democràtica”

by cscatalunya — 28 setembre 2018 @ 13:45
Comparte

Cs sol·licita la compareixença d’Aragonès i Puigneró perquè expliquin per què “s'utilitza la megafonia de la delegació de la Generalitat a Girona per assenyalar els treballadors públics”

Parlament de Catalunya, divendres 28 de setembre del 2018. “Avui s’ha tornat a produir una aberració democràtica”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, després que els partits separatistes hagin sotmès a votació a la comissió de l’Estatut dels Diputats “si s’apliquen o no les lleis i les resolucions judicials”, aquesta vegada en relació als diputats suspesos pel Tribunal Suprem. Ciutadans no ha participat en la votació en considerar que “el compliment de les lleis no es pot votar perquè els polítics se les han d’aplicar com qualsevol altre ciutadà”.

En una roda de premsa en el Parlament, Carrizosa ha lamentat que novament els polítics separatistes “hagin tornat a utilitzar el Parlament com si fos el seu ‘cortijo’” tornant “a la senda que va iniciar” l’anterior presidenta de la Cambra, Carme Forcadell. “Són les tardors del ‘procés’; comencen amb una Diada excloent, segueixen amb una desobediència i acaben en els tribunals”, ha sentenciat.

“Davant la gravetat dels fets”, des de Ciutadans presentaran “una querella criminal contra els membres de la Mesa que han desobeït la resolució del Suprem i contra tots aquells que han col·laborat”. En la querella s’inclourà al lletrat del Parlament, Joan Ridao, per “no haver complert amb el seu deure d’assessorar i emparar aquells que veuen vulnerats els seus drets” i permetre la votació.

D’altra banda, Carlos Carrizosa ha criticat els missatges que s’estan reproduint a través de la megafonia de la delegació del Govern a Girona i que “convida els treballadors públics a concentrar-se en solidaritat a les idees promogudes pel govern actual”. “Ens preocupa que els funcionaris estiguin sent constantment assenyalats i coaccionats”, ha manifestat.

Per això, des de Ciutadans han sol·licitat la compareixença del vicepresident del Govern, Pere Aragonès, i del responsable de la funció pública, Jordi Puigneró, perquè donin explicacions en seu parlamentària sobre aquesta qüestió. “Els carrers i els edificis públics han de respectar la neutralitat institucional perquè són de tots els catalans i no només dels qui porten un llaç groc”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD