Actualitat

Arrimadas a Torra: “Vostès es creuen que són l’elit separatista privilegiada que té el dret de votar si es compleixen o no les resolucions judicials”

by cscatalunya — 2 octubre 2018 @ 12:22
Comparte

La líder de Cs critica les paraules del President animant als CDR a seguir actuant i li adverteix: “Més que un president, sembla el líder d'un comando separatista violent”

Parlament de Catalunya, dimarts 2 d’octubre del 2018. “Vostès es creuen que són l’elit separatista privilegiada que té el dret de votar si es compleixen o no les resolucions judicials”. Així l’hi ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, al president de la Generalitat, Quim Torra, durant la seva intervenció en el ple del Parlament en el qual es produirà la “barbaritat” de votar si als partits separatistes “els agrada o no la resolució judicial” del Tribunal Suprem que estableix la suspensió dels diputats que “han fugit de la Justícia” o que estan a la presó.

Arrimadas ha criticat que “mentre els ciutadans del carrer, que paguen el sou als polítics, han de complir les lleis”, els representants dels partits separatistes es creuen que “tenen un carnet d’impunitat”. “És una vergonya”, ha sentenciat, després d’anunciar que des de Cs presentaran una “querella criminal” contra els membres de la Mesa que han propiciat que es voti una resolució judicial en el ple de la cambra catalana.

“En les últimes hores s’han produït dos greus atacs contra la democràcia i tots dos protagonitzats pels senyors del ‘procés’”, ha dit Arrimadas, referint-se “l’assalt violent” que ahir els “comandos separatistes” van intentar fer a la cambra catalana després de la manifestació separatista. També ha criticat que Quim Torra els “animés” a seguir actuant “després d’haver tallat les vies de tren i d’haver-se ficat a l’edifici de la Generalitat a Girona” per retirar la bandera d’Espanya. “Més que un president, sembla el líder d’un comando separatista violent”, li ha retret, i ha apel·lat al president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, perquè actuï.

Per a la cap de l’Oposició, el que avui es produirà en el Parlament “és una mostra del que hi hauria a Catalunya” si els partits separatistes “se’n sortissin amb la seva”. A més, ha criticat les “incoherències” dels partits separatistes en dir que no accepten la suspensió dels diputats, però sí la substitució. “Si no estan suspesos com els substituiran?”, s’ha preguntat. I ha conclòs: “Per sort, vivim en un país democràtic de la Unió Europea i del segle XXI i ningú els dóna suport, només l’extrema dreta”.

Volver a ACTUALIDAD