Actualitat

Carrizosa: “Avui es compleix un any que els constitucionalistes vam sortir al carrer per defensar la unió, la solidaritat, la convivència i la Constitució”

by cscatalunya — 8 octubre 2018 @ 16:02
Comparte

Cs sol·licita la compareixença del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, per “instrumentalitzar les escoles catalanes” i de la consellera de Justícia, Ester Capella, per “donar un tracte a favor als polítics empresonats”

Barcelona, dilluns 8 d’octubre del 2018. “Avui es compleix un any que els constitucionalistes vam sortir al carrer per defensar la unió, la solidaritat, la convivència i la Constitució”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, el dia en el qual es compleix un any de la “històrica manifestació” del 8 d’octubre i en la qual “més d’un milió de catalans” van sortir al carrer per “dir ‘prou’”. Considera que aquest dia es “va veure per primera vegada” que “Catalunya no són només els separatistes o els que porten un llaç groc, sinó que som tots”. Dos mesos després d’aquesta manifestació “Ciutadans va guanyar les eleccions”, ha recordat.

Carrizosa ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa hores abans que es reuneixi la Mesa del Parlament per tractar la “suspensió dels sis diputats afectats per la resolució del Tribunal Suprem” i en la qual els partits separatistes hauran de decidir si “segueixen per la senda de la prevaricació i la desobediència” o si, per contra, “fan cas” als lletrats del Parlament que ja “es van negar a avalar el text jurídicament”.

Així mateix, Carrizosa ha lamentat que “els interessos dels catalans quedin sempre per l’últim per aquells vividors del ‘procés’”, en referència al ple de Debat de Política General que se celebrarà demà a la cambra, encara que hauria d’haver-se produït ja la setmana passada.

D’altra banda, el portaveu de Cs ha anunciat una sèrie de compareixences que han sol·licitat des del seu grup parlamentari. Una d’elles és la de l’ex cap del Gabinet Tècnic de la secretaria general de vicepresidència de la Generalitat, Daniel Gimeno, perquè segons apunten diversos mitjans va ser l’encarregat de la gestió de les bases de dades utilitzades per al “referèndum il·legal de l’1-O”.“No només van usar els diners de tots, sinó que van robar dades personals i privades de tots els catalans per fer un acte il·legal”, ha manifestat.

Des de Cs també s’ha sol·licitat la compareixença del conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, per “instrumentalitzar les escoles catalanes” i utilitzar-les per“promoure el seu relat” sobre l’1-O. I també s’ha exigit explicacions a la consellera de Justícia, Ester Capella, per “les notícies que corroboren” el que ja sospitaven des de Cs, i és que “existeix un tracte a favor per als polítics empresonats”“Això és políticament intolerable, il·legal i moralment reprovable”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD