Actualitat

Sierra a Bargalló: “Per a vostès els centres escolars són una eina més al servei del separatisme; treguin els llaços grocs de les nostres escoles i garanteixin la seva neutralitat”

by cscatalunya — 10 octubre 2018 @ 17:26
Comparte

El portaveu de Cs a Interior, Matías Alonso, adverteix al conseller que els Mossos “no són ni volen ser una policia política, sinó els garants de la seguretat i dels drets fonamentals”

Parlament de Catalunya, dimecres 10 d’octubre del 2018. “Per a vostès els centres escolars són una eina més al servei del separatisme; treguin els llaços grocs de les nostres escoles i garanteixin la seva neutralitat”. Així s’ha dirigit la diputada de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, al conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, a qui li ha retret que “utilitzi els centres escolars de Catalunya per fer actes polítics”.

En una pregunta sobre la neutralitat als centres escolars, Sierra ha criticat que el Govern “fes servir les escoles per commemorar el referèndum il·legal de l’1 d’octubre” i ha advertit que l’actuació de l’executiu “ha molestat a moltes famílies i alumnes”.

Per la seva part, el diputat i portaveu a la comissió d’Interior del Parlament, Matías Alonso, ha retret al conseller Miquel Buch que estigui “posant en risc el prestigi” del cos de Mossos d’Esquadra arran de les actuacions policials dels darrers dies. Ho ha dit després que dissabte passat “els agents sortissin al carrer a reivindicar els seus drets i demanar respecte”.

En aquest sentit, el diputat de Cs ha advertit a Buch que els agents “no són ni volen ser una policia política, sinó els garants de la seguretat i dels drets fonamentals” i per això l’ha instat a “plegar si no està disposat a respectar els Mossos”.

Volver a ACTUALIDAD