Actualitat

Laura Vílchez insta al Govern a “deixar de parlar malament d’Espanya” per no frenar el turisme a Catalunya

by cscatalunya — 11 octubre 2018 @ 16:34
Comparte

El diputat de Cs, Jean Castel, insta al conseller d’Interior que “posi solució al problema de l’ocupació d’immobles per a dur-hi a terme activitats il·legals”

Parlament de Catalunya, dijous 11 d’octubre del 2018. La diputada de Ciutadans (Cs), Laura Vílchez, ha instat al Govern a “deixar de parlar cada dia malament d’Espanya” per tal de no frenar l’arribada de turistes a Catalunya i, especialment, a Barcelona tenint en compte que el sector “suposa un 12% del PIB a Catalunya i un 13% dels llocs de feina”. Durant el debat de la moció de Ciutadans sobre el turisme, Vílchez ha criticat “la inseguretat jurídica i política que està generant per la situació de tensió” que hi ha.

“Les marques ‘Catalunya’ i en especial la marca ‘Barcelona’ s’han vist greument afectades per diversos factors, però el més vergonyós és el que han provocat vostès amb les seves decisions”, els ha retret. I els ha demanat que “deixin d’intentar posar fronteres, de menysprear als qui venen o volen venir”. A més, ha criticat que alguns partits fomentin “campanyes de turismofòbia”.

Per la seva part, el diputat de Ciutadans, Jean Castel, ha exigit al conseller d’Interior, Miquel Buch, que “posi solució” al problema de “l’ocupació d’immobles per a dur-hi a terme activitats il·legals”. Ciutadans ja va presentar aquesta proposta al juliol, però no es va poder debatre perquè els partits separatistes van “tancar el Parlament”, ha criticat.

Durant el debat de la moció, Castel ha advertit del “creixement de la inseguretat” en algunes zones de Catalunya, especialment en el barri del Raval, on contínuament hi ha “agressions i baralles”. En aquest sentit, ha lamentat la“manca de voluntat” del Govern per establir “eines de seguretat” per tal de posar fi a aquest problema.

Volver a ACTUALIDAD