Actualitat

Carrizosa: “Els catalans no ens mereixem un president que crida a la desobediència i que ha decidit sabotejar un esdeveniment cultural com el premi Planeta”

by cscatalunya — 16 octubre 2018 @ 12:47
Comparte

Carrizosa anuncia que, en cas d'empat, en les comissions que presideix Cs “es respectaran les resolucions judicials pel que fa a la suspensió dels diputats i no s'aplicaran les mesures il·legals de la Mesa”

Parlament de Catalunya, dimarts 16 d’octubre del 2018. “Els catalans no ens mereixem un president que crida a la desobediència i que ha decidit sabotejar un esdeveniment cultural com el premi Planeta”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, després que ahir no anés cap representant del Govern al lliurament “d’un dels premis literaris més importants que es donen a Espanya i que s’atorga a Catalunya”, concretament a Barcelona. A Carrizosa, l’absència del president de la Generalitat, Quim Torra, li sembla “un intolerable menyspreu a la cultura”.

El portaveu de Cs ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa en el Parlament, després que s’hagi reunit la Mesa i la Junta de Portaveus. Un dels temes que s’han tractat és el “caos” que existeix en relació al “còmput i la validesa dels vots” dels diputats suspesos pel Tribunal Suprem (TS) i que es traslladarà a les comissions parlamentàries. En aquest sentit, ha advertit que des de Ciutadans “es respectaran les resolucions judicials i no s’aplicaran les mesures il·legals de la Mesa” en totes aquelles comissions que presideixi la formació taronja.

“Es tanca el Parlament la major part de l’any i quan s’obre tot és un desori”, ha criticat, i ha responsabilitzat al president de la Cambra, Roger Torrent, per“permetre que regni el caos en el Parlament i hagi volgut passar la patata calenta als presidents de les meses de les comissions” perquè siguin ells els qui decideixin sobre aquesta qüestió. “Això demostra el poc respecte que té per les institucions”, ha sentenciat.

Finalment, Carrizosa ha explicat que, en el ple de la setmana que ve, es debatrà una proposta de Ciutadans per “millorar la gestió de les llistes d’espera en sanitat i garantir la transparència”. Considera que és necessari “debatre sobre alguna cosa que no només interessi a una part dels catalans” i ha conclòs: “Si Torra no vol treballar pels problemes de tots els catalans, des de Cs sí que ho volem fer”.

Volver a ACTUALIDAD