Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi per unanimitat la seva proposta de crear un grup de treball per lluitar contra la pobresa femenin

by cscatalunya — 17 octubre 2018 @ 11:59
Comparte

En el Dia Internacional per a l'erradicació de la pobresa, la diputada Noemí de la Calle, insta els partits a treballar perquè “les dones puguin desenvolupar el seu projecte de vida en igualtat de condicions”

Parlament de Catalunya, dimecres 17 d’octubre del 2018. La diputada de Ciutadans (Cs) i portaveu del partit en la comissió de Treball, Afers Socials i Famílies, Noemí de la Calle, ha celebrat que tots els partits hagin donat suport a la seva proposta de crear un grup de treball en el Parlament sobre la pobresa femenina. Coincidint amb el Dia Internacional per a l’erradicació de la pobresa, la diputada de Cs ha assenyalat que, “segons dades de l’ONU, 7 de cada 10 persones que passen gana al món són dones” i ha advertit que “la taxa de pobresa femenina a Catalunya ha pujat en els últims anys”.

Considera que aquest increment es deu a les “dificultats” que tenen les dones per “conciliar la vida laboral i familiar”, la qual cosa provoca que “acabin tenint una pitjor situació a l’hora d’obtenir i mantenir una feina remunerada”. “En canvi, la capacitat de generar ingressos dels homes no es veu afectada per la paternitat o la cura de persones dependents”, ha lamentat.

De la Calle ha explicat que en aquest “espai de treball tots els grups parlamentaris, amb ajuda d’entitats i experts en la matèria”, podran “treballar conjuntament en mesures, propostes i reformes que ajudin a fer de Catalunya un lloc menys desigual i més compromès amb la igualtat entre homes i dones”.

Per això, s’ha congratulat que tots els partits hagin donat suport a aquesta iniciativa per aconseguir que “les dones puguin desenvolupar el seu projecte de vida en igualtat de condicions”. “Això demostra que la lluita pels drets de les dones és una lluita transversal i global”.

Volver a ACTUALIDAD