Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi la seva proposta perquè els centres educatius comptin amb autoinjectors d’adrenalina

by cscatalunya — 23 octubre 2018 @ 16:32
Comparte

A la comissió d'Ensenyament també s'ha aprovat una iniciativa per millorar la formació del professorat amb alumnes diagnosticats de Trastorn de l'Espectre Autista

Parlament de Catalunya, 23 d’octubre de 2018. El diputat de Ciutadans (Cs), Jorge Soler, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat per unanimitat la seva proposta a la comissió d’Ensenyament perquè els centres educatius comptin amb autoinjectors d’adrenalina a les seves farmacioles. Soler ha explicat que “fins a dos terços dels centres educatius tenen com a mínim un nen amb risc de patir una reacció al·lèrgica greu“.

El diputat taronja ha defensat la importància d’aquests injectors, ja que “és el tractament més eficient perquè l’alumne es recuperi de la reacció al·lèrgica de la manera més ràpida possible“. A més, ha destacat que l’adrenalina “compta amb l’avantatge de ser una medicació de primers auxilis que no requereix coneixements mèdics per a la seva administració“.

En la mateixa comissió, Cs ha aconseguit aprovar una altra proposta de resolució sobre la formació del professorat d’educació primària i secundària en alumnes diagnosticats de Trastorn de l’Espectre Autista (TEA). La diputada Sonia Serra ha assenyalat que “no hi ha monitors amb formació específica per atendre correctament a aquests alumnes en activitats extraescolars” i que la mesura va enfocada al fet que aquests estudiants “també puguin gaudir d’aquestes activitats“.

Volver a ACTUALIDAD