Actualitat

Cs lamenta que el Parlament rebutgi la seva proposició de llei sobre la reducció de les llistes d’espera a la sanitat pública

by cscatalunya — 24 octubre 2018 @ 15:46
Comparte

El diputat de Cs, Jorge Soler, critica que el Govern ho consideri “un tema menor” i que la seva prioritat sigui “crear xiringuitos i no millorar les llistes d’espera”

Parlament de Catalunya, dimecres 24 d’octubre de 2018. El portaveu de salut de Ciutadans (Cs) al Parlament, Jorge Soler, ha lamentat que els partits separatistes i Podemos hagin rebutjat al Ple la seva proposició de llei presentada sobre mesures urgents per a millorar la qualitat en la prestació de serveis sanitaris i sociosanitaris, enfocada en la millora de la gestió de les llistes d’espera, “una gran preocupació dels catalans” segons Soler.

Imagino que el Govern ho considera un tema menor”, considera el diputat, que ha sentenciat que “ja ha quedat clar que el que importa al Govern és crear xiringuitos i no millorar les llistes d’espera”. “Desgraciadament, el President Torra, en la mateixa línia que l’expresident Puigdemont, mai respon a solucionar aquests temes”, ha dit Soler.

El diputat ha explicat que la llei “va dirigida a arreglar els problemes de desigualtats territorials”, un problema que “no es pot entendre dins de Catalunya”, ja que segons el lloc de residència dels pacients el temps d’espera pot variar dràsticament.

El portaveu també s’ha preguntat el perquè del rebuig a la llei. “No els hi agrada que Cs proposi constantment propostes de transparència i de millora de la gestió, o és perquè milloraria una mica les llistes d’espera?”, ha criticat Soler. “Tenim l’oportunitat d’obrir el debat, que vinguin els professionals, sindicats, col·lectius de pacients i col·legis professionals perquè els puguem escoltar”, ha finalitzat Soler.

Volver a ACTUALIDAD