Actualitat

Beltrán a Maragall: “Vostè no fa acció exterior, sinó acció separatista i ‘barroera’ perquè gasta molts diners, però no serveix per res”

by cscatalunya — 25 octubre 2018 @ 12:27
Comparte

Matías Alonso insta el Govern a “garantir la neutralitat de l'espai públic i deixar d'utilitzar les instal·lacions oficials que són de tots per fer propaganda separatista”

Parlament de Catalunya, dijous 25 d’octubre del 2018. “Vostè no fa acció exterior, sinó acció separatista i ‘barroera’ perquè gasta molts diners, però no serveix per res”. Així s’ha dirigit la diputada de Ciutadans (Cs) i portaveu del partit a la comissió d’Acció Exterior, Susana Beltrán, al Conseller Ernest Maragall, a qui li ha retret la seva “falta de transparència” a l’hora d’aportar informació relacionada amb els “preparatius” del Govern per “fer el cop a la democràcia dels dies 6 i 7 de setembre i de les dues declaracions unilaterals d’independència”.

En una interpel·lació de Cs sobre l’acció exterior i la transparència, Beltrán ha advertit a Maragall que té “l’obligació d’aportar totes les dades” als grups de l’oposició quan la requereixin. Fins i tot la Mesa del Parlament ha donat la raó a la formació taronja i ha obligat al Govern en diferents ocasions perquè “doni la informació”.

Així mateix, ha criticat la gestió del Conseller: “El món ens mira, és veritat, però no ens mira bé”, ha sentenciat, i li ha demanat que tingui en compte que “cada vegada que fan una actuació a nivell internacional estan tancant portes a Catalunya”. “Des de Ciutadans tenim un projecte alternatiu que passa per posicionar molt millor Catalunya, Barcelona, Espanya i la Unió Europea perquè, en definitiva, és un projecte comú”, ha conclòs.

Per la seva banda el diputat Matías Alonso ha criticat la gestió del Govern respecte a la garantia de l’exercici dels drets fonamentals a l’espai públic. Considera que a Catalunya “l’estat de dret està en perill” perquè l’executiu “ha volgut liquidar la democràcia i han tingut tancat el Parlament”. La interpel·lació de Ciutadans anava dirigida al conseller d’Interior, Miquel Buch, però no ha assistit a l’hemicicle i ha respost en el seu lloc el vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

D’altra banda, Alonso ha criticat “l’ocupació” de l’espai públic i per això li ha demanat al Govern que “garanteixi la neutralitat i deixi d’utilitzar les instal·lacions oficials per fer propaganda separatista” perquè, d’aquesta forma, estan “excloent a la majoria de catalans”. “Ningú té dret a apropiar-se de l’espai públic i de les institucions democràtiques perquè són de tots”, ha sentenciat.

També ha advertit que “la defensa dels drets i de les llibertats” és“incompatible” amb “permetre que es boicotegin manifestacions legalment convocades ni que els grups violents, com els autodenominats CDR, tinguin un espai d’impunitat”.

Volver a ACTUALIDAD