Actualitat

Carrizosa: “Torra està obrint xiringuitos polítics per buidar les institucions de tots de contingut”

by cscatalunya — 31 octubre 2018 @ 15:16
Comparte

El portaveu de Cs demana a Sánchez que "deixi de mirar cap a un altre costat" i que "deixi de ser l'ostatge dels independentistes per mantenir-se a la Moncloa"

Madrid, dimecres 31 d’octubre de 2018. “Torra està obrint xiringuitos polítics per buidar les institucions de tots de contingut“. Així ho ha dit el membre de l’Executiva Nacional i portaveu de Ciutadans (Cs) a Catalunya, Carlos Carrizosa, després de presentar davant la Fiscalia General de l’Estat els documents que demostren el pagament de 65.000 euros per part de la Generalitat a un lobby nord-americà perquè pressionés senadors, congressistes i mitjans de comunicació perquè es pronunciessin a favor de ‘Procés’.

Carrizosa ha demanat al president del Govern, Pedro Sánchez, que “no miri cap a un altre costat” i “deixi de ser l’ostatge dels independentistes per mantenir-se a la Moncloa“. El diputat taronja ha afirmat que “aquests documents demostren que s’han fet servir les ambaixades de la Generalitat per parlar malament d’Espanya i donar el cop a la democràcia“, i ha reclamat a Sánchez que controli en què s’està gastant els diners el Govern de Torra perquè “quan es va deixar d’aplicar el 155 el primer que van fer va ser donar 20 milions a TV3 i reobrir les ‘ambaixades’“. “Feu alguna cosa per defensar els catalans“, ha sentenciat.

El portaveu de Cs al Parlament ha criticat que “tot i tenir la protecció de la Mesa de la Cambra catalana, no es coneix el contingut d’aquests contactes”, cosa que han demanat “fins a 3 ocasions al conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall“. Carrizosa ha afegit que “el que està amagant la Generalitat és la demostració documental que volien influir a autoritats d’un altre país per aconseguir que hi hagués reconeixement internacional del cop“. I ha afegit que “ha quedat clar que Torra ha excedit les competències de la Generalitat i que els 65.000 euros són malversació de diners públics“.

 

 

Volver a ACTUALIDAD