Actualitat

Amelló a Borràs: “Prou de crear xiringuitos i de col·locar als seus amics fugits de la justícia”

by cscatalunya — 1 novembre 2018 @ 10:15
Comparte

El diputat de Cs, Héctor Amelló, acusa el Govern de ser "expert en crear institucions ‘fake’ amb càrrecs per als seus amics"

Parlament de Catalunya, dimecres 31 d’octubre de 2018. “Ja n’hi ha prou de crear xiringuitos al marge del sistema democràtic i prou de col·locar als seus amics fugits de la justícia“. Així li ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) a la Comissió de Cultura, Héctor Amelló, a la Consellera de Cultura, Laura Borràs, després que el Govern hagi nomenat l’exconseller Lluís Puig, actualment a Brussel·les, com ‘assessor internacional’ d’aquest departament.

Amelló ha acusat el Govern de ser “expert en crear institucions ‘fake’ amb càrrecs per als seus amics” i ha considerat que “és indignant i una aberració política pagar 85.000 euros a una persona fugida de la justícia espanyola“. El portaveu ha recordat que Puig “va ser destituït per donar un cop a la democràcia” i que el seu rol “està fora del control de les institucions, però que assumeix funcions de representació de la Generalitat“.

Per al diputat la Conselleria “està cremant diners públics de tots els catalans per pagar serveis prestats i favors als seus amics” i ha afegit que “han creat un càrrec per justificar que Puig visqui a costa de tots els ciutadans“. Per Amelló el nomenament és “il·legítim, il·legal i, sobretot, immoral“, sent un perfil que “no treballarà per a tots els catalans, ni per a una cultura comuna“.

En el mateix sentit, la diputada taronja, Susana Beltrán, ha considerat que “Puig no està capacitat per representar a la societat catalana” i ha demanat que “repensin” el nomenament. “No podrà fer les funcions encomanades, ni podrà anar amb les ambaixades espanyoles a defensar la cultura catalana“, ha lamentat Beltrán.

Volver a ACTUALIDAD