Actualitat

Carrizosa, sobre la comissió del 155: “No participarem en aquest espectacle que només serveix per allargar el ‘procés’, fer victimisme i buscar confrontació”

by cscatalunya — 6 novembre 2018 @ 13:42
Comparte

El portaveu de Cs insta els partits a donar suport a la llei de Cs amb mesures de lluita contra la corrupció i adverteix: “Apoderar-se dels diners de tots els catalans per gastar-los en el ‘procés’ també és corrupció”

Parlament de Catalunya, dimarts 6 de novembre del 2018. “No hem participat ni participarem en una comissió que és un espectacle i que només serveix per allargar el ‘procés’, fer victimisme i buscar confrontació”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, hores després que s’hagi celebrat la comissió del 155 i en la qual des de Ciutadans no han participat perquè la consideren una “farsa ideada pels partits separatistes”.

En una roda de premsa a la cambra catalana, Carrizosa ha retret els partits separatistes que “només obrin el Parlament per seguir parlant del ‘procés’” i ha recordat que “el mateix dia que es va aprovar la creació d’aquesta comissió es va rebutjar” la proposta de Cs de crear una comissió per a la discapacitat. En el ple que se celebrarà aquesta setmana en el Parlament es debatrà una iniciativa de la formació taronja per crear una comissió d’estudi “per millorar la qualitat de vida de la gent gran”. En aquest sentit, ha sentenciat: “Esperem que els partits separatistes i els seus socis de Podemos no la bloquegin”.

D’altra banda, es debatrà la Llei de Ciutadans amb mesures de lluita contra la corrupció i que busca, entre d’altres coses, “protegir aquelles persones que alerten de l’existència de corrupció en el seu entorn”. El portaveu de Cs ha instat a la resta de forces a donar suport a la iniciativa i ha advertit: “Apoderar-se dels diners de tots els catalans per gastar-los en el ‘procés’ també és corrupció”.

Així mateix, ha reiterat que “no hi ha suficients ‘estelades’ a Catalunya per tapar tota la corrupció que hi ha hagut” i una mostra d’això és “l’expulsió” del PDECAT de l’Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE) per “la seva connexió amb la corrupció” de Convergència.

A més, després que el Tribunal Europeu de Drets Humans hagi considerat que el judici contra Arnaldo Otegi no va ser just, Carrizosa ha mostrat el seu “respecte per les decisions judicials”, encara que ha manifestat que la sentència “no el blanqueja malgrat que Torra, Puigdemont i Tardà es facin fotos amb una persona totalitària i membre d’una banda terrorista”. Per acabar, ha apuntat que “Espanya és un dels països que menys sentències condemnatòries té per part d’instàncies internacionals”.

Volver a ACTUALIDAD