Actualitat

Carrizosa a Maragall: “Gastar els diners de tots en xiringuitos també és corrupció i els farem fora per això”

by cscatalunya — 7 novembre 2018 @ 14:46
Comparte

Sierra critica que Bargalló hagi creat "el seu propi cos d'inspectors" per comprovar "que a cap professor no se li acudeixi donar alguna assignatura en espanyol"

Parlament de Catalunya, dimecres 7 de novembre de 2018. “Mentir i gastar-se els diners de tots els catalans en xiringuitos també és corrupció, i els farem fora per això“. Així ho ha afirmat el portaveu del grup parlamentari de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, al conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, sobre el pagament de la Generalitat de 65.000 euros a un lobby nord-americà que va tenir contacte amb congressistes, senadors i mitjans de comunicació.

El diputat ha preguntat quines eren les gestions que va realitzar el lobby i si anaven destinades al reconeixement de “l’intent de declaració d’independència del 27 d’octubre“. “¿Per això els paguem? Això és malversació com la copa d’un pi” ha sentenciat Carrizosa, i ha afegit que la Conselleria “fa acció exterior per parlar malament d’Espanya” i no per “fer acció cultural o econòmica en benefici de tots els catalans“. Carrizosa considera que els partits independentistes estan “cada vegada més en evidència a Europa” i els acusa “d’estar mentint contínuament“.

Per altra banda, la diputada i portaveu d’Ensenyament al Parlament, Sonia Sierra, ha criticat el Conseller, Josep Bargalló, d’estar creant “el seu propi cos d’inspectors per comprovar que a cap professor se li acudeixi donar alguna assignatura en espanyol” en comptes de “garantir que no hi hagi adoctrinament en les aules“. La diputada també ha acusat al Conseller de nomenar “a dit” el 80% dels inspectors i de “ser el govern dels xiringuitos polítics“.

Els molesta tenir una oposició democràtica que els controli“, ha afirmat la diputada taronja afegint que “el que els agradaria és fer les sessions de control al govern a Waterloo“. En relació al model lingüístic a les escoles públiques catalanes, Sierra li ha preguntat què farà la Conselleria per a “garantir que tots els alumnes estudiïn en tres llengües vehiculars, com volen la majoria de famílies catalanes“, en comptes de fer “campanyes de màrqueting per amagar que no es poden donar classes en espanyol”.

Volver a ACTUALIDAD