Actualitat

Inés Arrimadas a Torra: “Vostè s’ha convertit en el defensor d’Otegi”

by cscatalunya — 7 novembre 2018 @ 11:42
Comparte

La líder de l'Oposició critica que Torra “amenaci novament amb no acceptar les sentències judicials” i li adverteix que ell serà “l'últim i l'únic responsable del que passi a Catalunya” després "d’escalfar el carrer"

Parlament de Catalunya, dimecres 7 de novembre del 2018. “Vostè ha renunciat a defensar a més de mitja Catalunya i s’ha convertit en el defensor d’Otegi”. Així s’ha dirigit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i cap de l’Oposició, Inés Arrimadas, al president de la Generalitat, Quim Torra, que ha comparegut en el ple del Parlament per “parlar del de sempre, del ‘procés’”, i per “defensar” Arnaldo Otegi, després que ahir el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) considerés que ‘no ha tingut un judici just’. “No obstant això, no té res a dir sobre la vaga de metges prevista per a final de mes o sobre la devolució de la paga extra als funcionaris”, li ha retret, després de preguntar-li: “Per això obre vostè el Parlament?”.

Arrimadas també ha recriminat a Torra que “doni lliçons d’independència judicial” i critiqui la Justícia espanyola quan els partits independentistes, “en les seves ‘lleis separatistes’, volien triar a dit els membres del Tribunal Suprem i decretaven impunitat absoluta per a ells i els seus companys”. “Vostès critiquen molt la Justícia espanyola perquè no la poden controlar”, ha evidenciat Arrimadas, i ha sentenciat: “Encara sort que estem en un país de la Unió Europea del segle XXI i que no els deixen fer aquestes barbaritats”.

Així mateix, la cap de l’Oposició ha recriminat a Torra que hagi “amenaçat novament” en el seu discurs “amb no acceptar les sentències judicials” relacionades amb les persones que estan a la presó pel “cop a la democràcia” i li ha exigit que “concreti”“Què significa que no acceptaran les sentències? Atacaran els jutges, deixaran que assaltin el Parlament o ocuparan l’aeroport?”, li ha preguntat, i li ha demanat que “sigui valent” i sigui ell qui faci la rèplica als grups parlamentaris en lloc de fer-ho el vicepresident, Pere Aragonès. “Del que passi a Catalunya vostè serà l’últim i l’únic responsable”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD