Actualitat

De la Calle insta a El Homrani que “deixi de malversar els diners en els seus xiringuitos” i els inverteixi en “més atenció social”

by cscatalunya — 8 novembre 2018 @ 12:32
Comparte

La portaveu en Afers Socials de Cs, Noemí de la Calle, alerta que "lamentablement" Catalunya està al capdavant en les llistes d'espera per a la dependència

Parlament de Catalunya, dijous 8 de novembre de 2018. “Menys malversar els diners de tots els catalans en els seus xiringuitos i més invertir en atenció social“. Així l’hi ha dit la portaveu de Treball, Afers Socials i Famílies de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, al conseller, Chakir el Homrani, després de denunciar que Catalunya “està al capdavant d’Espanya en pobresa infantil” i tenir un “greu problema” amb l’acollida de menors no acompanyats. “Quan traurà els menors tutelats per la Generalitat del terra de les comissàries?“, i ha recordat que “estan col·lapsades” i que l’única mesura que s’ha pres des de la Conselleria ha estat ordenar que “s’instal·lin matalassos en terra“.

Els partits que donen suport al Govern voten en contra de qualsevol iniciativa que demani un augment de la inversió per a la infància“, ha alertat de la Calle i ha demanat que la resta de l’oposició que “reaccioni” davant “l’alarmant desprotecció i paràlisi de l’executiu cap a la infància“.

La diputada de Cs també ha denunciat que, “lamentablement“, Catalunya “és campiona” en llistes d’espera en dependència mentre que “altres comunitats autònomes amb les mateixes limitacions han posat tot el seu esforç en reduir-les“. El que evidencia que “el Govern només s’interessa pel ‘procés’“. “La passada legislatura només van trucar a directors de residències perquè ingressessin els impostos a la hisenda catalana“, però no “per preocupar-se de les seves necessitats” quan algunes residències només tenen a 1 cuidador per a 30 pacients.

Noemí de la Calle ha denunciat que “al Parlament s’aproven lleis socials molt necessàries que queden en paper mullat perquè després el Govern no les desplega“. I ha lamentat que l’executiu sigui “molt bo posant excuses i no tant posant solucions“.

Volver a ACTUALIDAD