Actualitat

Roldán denuncia que el Govern no doni informació sobre les visites de les autoritats als presos del ‘procés’ perquè “no vol que transcendeixin els possibles tractes de favor”

by cscatalunya — 8 novembre 2018 @ 16:04
Comparte

La diputada de Cs retreu a la consellera de Justícia que es cregui que té “barra lliure d'impunitat” i li demana que “vagi a les presons, però a treballar”

Parlament de Catalunya, dijous 8 de novembre del 2018. La diputada i senadora de Ciutadans (Cs), Lorena Roldán, ha denunciat que el Govern no doni informació sobre les visites als presos del ‘procés’ perquè “no vol que transcendeixin els tractes a favor que se’ls està donant”. Roldán s’ha dirigit a la consellera de Justícia, Esther Capella, a qui li ha preguntat si “els presos del ‘procés’ estan rebent el mateix tracte que la resta d’interns”.

Al debat d’una interpel·lació de Cs sobre aquesta qüestió, li ha demanat que“concreti en quin article del reglament consta que es permeten fins a 21 visites al dia” com han rebut alguns polítics presos -segons han publicat diversos mitjans de comunicació-, quan el reglament penitenciari estableix un màxim de cinc al mesUna de les visites més sonades va ser la de Pablo Iglesias a Oriol Junqueras, que va anar a la presó de Lledoners “com a emissari del Govern a negociar un pacte de la presó i a intercanviar pressupostos per indults”.

La diputada de Ciutadans ja ha demanat diverses vegades la informació relacionada amb les visites que estan rebent “els presos del ‘procés’ per part de membres del Govern i alts càrrecs”, però la Consellera no li dónaEn aquest sentit, Roldán li ha advertit que des de Cs seguiran “insistint” perquè “és la seva obligació com a màxima responsable de les presons a Catalunya”.

Així mateix, ha exigit a la Consellera que “treballi per alguna cosa més que no sigui el ‘procés’” i visiti les presons, “però per treballar i evidenciar l’envelliment de la plantilla, la temporalitat dels funcionaris de presons o el mal estat d’alguns centres”. I per acabar, ha recriminat al Govern que es creguin que “amb l’acta de diputat ve una polsera del ‘tot inclòs’ i amb barra lliure d’impunitat”.

Volver a ACTUALIDAD