Actualitat

Martín Blanco: “Torrent actua més com a militant d’ERC que com a president del Parlament”

by cscatalunya — 10 novembre 2018 @ 16:35
Comparte

· El diputat de Cs critica que els CDR convoquin una contramanifestació a la de Jusapol i assegura que “no entenen que la llibertat d’expressió és per a tothom”

Barcelona, dissabte 10 de novembre. “Torrent actua més com a militant d’ERC que com a president del Parlament”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, després que la seva formació hagi enviat una carta al president del Parlament, Roger Torrent, per demanar que “no s’insultin diputats” i que “es mantingui un debat asserenat i tranquil” respectant el reglament de la Cambra Catalana.

Martín Blanco asegura que “els partits separatistes tenen una clara intenció de deshumanitzar l’adversari polític” i ha afirmat que això “és propi del nacionalisme excloent”, tal i com s’ha vist aquests últims dies en el ple del Parlament. Ha afegit que “no hi ha cap membre de Cs que hagi fet declaracions com les que han fet els diputats separatistes” en la línea dels escrits del president de la Generalitat, Quim Torra, o del manifest Koiné que va signar la consellera de Cultura, Laura Borràs.

El diputat de Cs també ha criticat que els CDR convoquin una contramanifestació a la de Jusapol i ha advertit que “no entenen que la llibertat d’expressió és per a tothom”. Martín Blanco ha recordat que fa un parell de setmanes es va celebrar una contramanifestació no autoritzada mentre el conseller d’Interior, Miquel Buch, ho justificava assegurant que “la manifestació de Jusapol està permesa perquè encara vivim sota les lleis espanyoles” i, per tant, donant a entendre que “unes suposades lleis catalanes no permetrien la llibertat d’expressió d’un col·lectiu que té tot el dret de manifestar-se”.

Davant la polèmica per la decisió de Marc Márquez de no sortir al balcó de l’ajuntament de Cervera a celebrar el seu nou títol de motociclisme per la presència de simbologia ideològica, Martín Blanco ha criticat que “el separatisme intenta patrimonialitzar les institucions excloent una part important de la ciutadania”.  “L’alcalde representa una institució i ha de respectar totes les diferents sensibilitats dels ciutadans del seu municipi” ha sentenciat.

Volver a ACTUALIDAD