Actualitat

Sierra sobre els projectes lingüístics a les escoles catalanes: “El Conseller menteix de forma reiterada i oculta informació”

by cscatalunya — 12 novembre 2018 @ 14:29
Comparte

La diputada anuncia que Cs presentarà una Llei per “garantir tres llengües vehiculars” a les escoles públiques catalanes

Barcelona, dilluns 12 de novembre de 2018. “El Conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, menteix de forma reiterada i oculta informació sobre els projectes lingüístics a les escoles públiques catalanes”. Així ho ha dit la diputada i portaveu d’Ensenyament de Ciutadans (Cs), Sonia Sierra, després que el conseller i el seu departament s’hagin negat per segona vegada a proporcionar la informació sol·licitada per la diputada. “Ens van dir que els projectes estaven penjats als webs dels centres i ens van mentir, no hi eren”, ha explicat Sierra, afegint que la Mesa del Parlament, “sent de majoria separatista”, els hi ha donat la raó i considera que el Deparament hauria de dispensar la informació. “Què ens amaga el Departament per no voler-nos ensenyar els projectes lingüístics?”, s’ha preguntat.

Bargalló no en té prou amb nomenar a dit el 80% dels inspectors, no per evitar l’adoctrinament a les escoles, sinó per fer-ho sense cap mena de control”, ha sentenciat Sierra afegint que mentre “el ‘sanchisme’ mira cap a una altra banda”, el Conseller “vol crear el seu propi cos d’inspectors“.

La diputada taronja també ha anunciat que Cs presentarà una proposició de llei per “garantir tres llengües vehiculars” a les escoles públiques catalanes, ja que actualment el Departament “obliga els centres a fer totes les comunicacions en català”, fet que ha considerat com a “il·legal, injust i antic”. “A les escoles privades, si tens diners, pots estudiar en tres llengües vehiculars i si no, en tens només en una”, ha explicat la diputada un fet que ha considerat “injust” i que es podria solucionar amb la llei, que serviria “per garantir que tots els alumnes tinguin les mateixes oportunitats”, independentment dels diners dels quals disposin.

En relació a l’entrevista del director de TV3, Vicent Sanchis, a la líder de Cs i Cap de l’Oposició, Inés Arrimadas, Sierra ha comentat que s’esperaven “preguntes sobre les propostes que Cs ha portat al Parlament”, en ser Cs el grup “que més propostes ha presentat”. A més, ha afirmat que en lloc d’una entrevista “es va produir un debat que Sanchis va perdre”. També ha recordat que l’actual director “genera consensos” com el que es va produir quan tota l’oposició del Parlament es va posar d’acord per reprovar-lo.

Volver a ACTUALIDAD