Actualitat

Carrizosa afirma que “Cs no participarà en la cimera ‘sobre el futur de Catalunya'” i insisteix que “tot tipus de diàleg ha de dur-se a terme en el Parlament”

by cscatalunya — 13 novembre 2018 @ 16:57
Comparte

Cs envia una carta als Defensors del Poble europeus perquè “sàpiguen que a Rafael Ribó no se li considera el Síndic de Greuges, sinó un estricte defensor del ‘procés’”

Parlament de Catalunya, dimarts 13 de novembre del 2018. “Ciutadans no participarà en la cimera sobre ‘el futur de Catalunya’ que proposa Torra i seguirem insistint que tot tipus de diàleg ha de dur-se a terme en el Parlament”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) en el Parlament, Carlos Carrizosa, després que els partits separatistes hagin rebutjat en la reunió de la Junta de Portaveus la celebració d’un ple de diàleg sobre el futur de Catalunya en lloc de celebrar una “reunió a porta tancada” com proposa el president de la Generalitat, Quim Torra, i que tindrà lloc divendres vinent.

En una roda de premsa en la cambra catalana, Carrizosa ha evidenciat que els partits separatistes “segueixen amb la seva estratègia de ningunejar el Parlament i de substituir-ho per altres ‘xiringuitos’ que no tenen res a veure amb el nostre sistema democràtic”.

Així mateix, el portaveu de Cs s’ha referit a la reunió que ha convocat el president del Parlament, Roger Torrent, amb els grups parlamentaris per “discutir sobre els suposats problemes que hi hauria en el desenvolupament del ple i de les expressions que es fan per part d’alguns diputats”. Carrizosa considera“inadmissible” que es “tracti de deshumanitzar els membres de Cs” per part d’alguns parlamentaris i ha afegit que no admetran “lliçons de cortesia per part dels qui estan donant suport a persones que tenen escrits supremacistes”, ha advertit, referint-se a diversos articles de Quim Torra.

D’altra banda, Carrizosa ha anunciat que el seu partit ha enviat una carta traduïda en diversos idiomes als Defensors del Poble europeus perquè sàpiguen que el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, no actua com a tal “sinó com un estricte defensor del ‘procés’ i del govern actual”. Ho ha dit després que Ribó presentés un informe sobre el 155 en el qual “silencia tots els abusos per part dels partits separatistes”.

Sobre actualitat política, s’ha referit a l’oferta de Carles Puigdemont d’anar de número dos de Junqueras en les eleccions europees: “Ens sembla un escàndol que un fugit de la Justícia pensi que pot aprofitar-se d’un càrrec públic per seguir vivint fugit i sense respondre pels seus delictes com qualsevol altre ciutadà”. I sobre la condemna a Artur Mes pel 9-N, ha manifestat el seu “respecte per les decisions judicials“, encara que ha reiterat que “tots som iguals davant la Llei i cap polític pot pretendre estar per sobre d’elles”.

Volver a ACTUALIDAD