Actualitat

Cs aconsegueix que el Parlament aprovi que les persones amb discapacitat no paguin peatge a les autopistes catalanes

by cscatalunya — 14 novembre 2018 @ 11:06
Comparte

A la comissió de Territori també s'ha aprovat una iniciativa per eliminar els passos a nivell de les vies de tren

Parlament de Catalunya, 14 de novembre de 2018. La diputada de Ciutadans (Cs), Noemí de la Calle, ha celebrat que el Parlament hagi aprovat per unanimitat la seva proposta a la comissió de Territori perquè les persones amb discapacitat que comptin amb reconeixement oficial de mobilitat reduïda no hagin de pagar peatge a les autopistes catalanes. De la Calle ha explicat que “aquesta proposta fa avançar Catalunya en inclusió, fent un territori més amable per a les persones amb discapacitat“.

La diputada taronja ha explicat que “tot i els avenços en accessibilitat en el transport públic, encara falta molt per aconseguir la plena accessibilitat“. Aquest fet porta a les persones amb discapacitat a fer “un ús més intensiu” del vehicle privat “amb el cost afegit que això suposa” a Catalunya pels peatges. A més, ha recordat que l’exempció del pagament de peatges és una mesura que ja s’ha regulat en altres països europeus per “afavorir la llibertat de circulació i igualtat d’oportunitats per a persones amb discapacitat“.

En la mateixa comissió, Cs ha aconseguit aprovar una altra proposta de resolució sobre l’eliminació dels passos a nivell de les vies de tren a Catalunya. El diputat Alfons Sánchez ha recordat que “tallen ciutats per la meitat” i que “abans que res, posen en risc la vida de les persones“. La mesura va destinada a “garantir la seguretat dels ciutadans” i aconseguir que l’eliminació dels passos a nivell “sigui una realitat en un curt període de temps“.

Volver a ACTUALIDAD