Actualitat

Carrizosa: “Per què s’entesten a imposar símbols partidistes a l’espai públic? És de tots i per a tots”

by cscatalunya — 21 novembre 2018 @ 16:46
Comparte

El portaveu de Cs lamenta que els grups separatistes, al costat de socialistes i Podem, rebutgin la proposició de llei de Cs per garantir la neutralitat institucional

Parlament de Catalunya, dimecres 21 de novembre de 2018. “Per què s’entesten a imposar símbols partidistes a l’espai públic? És de tots i per a tots“. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, al Parlament després de presentar una proposició de llei per garantir la neutralitat institucional a l’espai públic i a les institucions catalanes. “Tenen totes les Conselleries plenes de símbols partidistes i se’ls imposen als treballadors, pensin el que pensin“, en relació amb la presència de llaços grocs i pancartes en favor dels polítics a la presó, entre d’altres símbols, que s’exhibeixen en edificis públics del Govern, hospitals o escoles, i ha considerat que l’executiu català “està còmode en l’abús i vol destruir la neutralitat de l’espai públic“.

Carrizosa ha lamentat que els partits separatistes “vulguin seguir fent seu el que és de tots, com han fet fins ara” i que per aquest motiu hagin rebutjat la proposició de llei, juntament amb el suport de socialistes i Podem. “Per què no volen que experts i catedràtics parlin sobre si és lògic o no que les institucions públiques perdin la seva neutralitat?“, s’ha preguntat el portaveu taronja, afegint que mantenir la neutralitat és una qüestió “de respecte a totes les idees i opinions“.

El portaveu de Cs ha afegit que el Defensor del Poble a Espanya “va dir que la llibertat d’expressió en instal·lacions públiques té el límit en el principi de neutralitat política” i, per Carrizosa, “la neutralitat és la base de la convivència“. I ha assegurat que “no és d’estranyar que els ciutadans es mobilitzin per defensar” allò que “és de tots“.

Volver a ACTUALIDAD