Actualitat

Martín Blanco: “TV3 s’ha convertit en una eina d’agitació i propaganda al servei del procés separatista”

by cscatalunya — 22 novembre 2018 @ 12:01
Comparte

El portaveu de Salut, Jorge Soler, acusa al Govern de “desconèixer insistentment” el sistema sanitari i tenir altres prioritats

Parlament de Catalunya, dijous 22 de novembre de 2018. “TV3 s’ha convertit en una eina d’agitació i propaganda al servei del procés separatista”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, a la portaveu del Govern, Elsa Artadi, sobre l’actual situació de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. El diputat ha lamentat que TV3 “s’hagi convertit en una televisió dirigida per separatistes i destinada a separatistes” i creu que “ofèn sistemàticament als catalans no independentistes i a la resta d’espanyols”.

En una interpel·lació de Cs al Ple del Parlament, el diputat taronja, assegura que TV3 s’ha convertit en “teleprocés” i “telepuigdemont”, i creu que els mitjans públics “exclouen a més de la meitat dels catalans”. Considera que s’emet “una pluja constant d’informació esbiaixada” amb “un menyspreu a tot allò que tingui que veure amb Espanya”. També ha afirmat que s’aplica una doble vara de mesurar a l’hora d’informar, “buscant vincles amb l’extrema dreta en una manifestació de Societat Civil Catalana, però en canvi no s’explica la participació de l’extrema dreta belga a la darrera Diada de Catalunya”.

Quan molts catalans volem consumir mitjans en català ens hem d’empassar la matraca nacionalista”, ha lamentat Martín Blanco, i ha demanat “respectar la pluralitat interna de Catalunya”. “És molta casualitat que TV3 es radicalitzi just després que s’investeixi un president que considera als castellanoparlants ‘bèsties tarades’”, respecte a la influència del Govern sobre els mitjans públics, i ha recordat que els mateixos professionals de la cadena “denuncien el gran biaix ideològic”.

Per la seva banda, el portaveu de Salut de Cs, Jorge Soler, ha acusat al Govern de “desconèixer insistentment” el sistema sanitari català i ha lamentat que l’executiu “tingui altres prioritats”. En una interpel·lació de Cs sobre Salut, Soler creu que “cal compromís i propostes clares” per millorar l’atenció primària a Catalunya i ha defensat les reivindicacions del col·lectiu sanitari. “Tenim una ràtio molt inferior a la resta d’Espanya i Europa en metges per habitant”, ha lamentat el diputat, i ha demanat retornar la “dignitat” als professionals sanitaris.

Volver a ACTUALIDAD