Actualitat

Roldán: “Saltar-se la legalitat, degradar les institucions i trencar la societat és molt greu i no pot sortir gratis”

by cscatalunya — 23 novembre 2018 @ 12:52
Comparte

Cs lamenta que els separatistes, juntament amb socialistes i Podem, evitin que el Govern doni informació sobre el tracte de favor als presos del 'procés'

Parlament de Catalunya, dijous 22 de novembre de 2018. “Saltar-se la legalitat, degradar les institucions i trencar la societat és molt greu i no pot sortir gratis“. Així ho ha dit la portaveu de Justícia de Ciutadans (Cs), Lorena Roldán, en el debat d’una moció de Cs sobre el tracte dels interns als centres penitenciaris catalans al Ple del Parlament. “Van pensar que per ser polítics no els hi passaria res“, ha afirmat Roldán, que ha demanat “igualtat de tracte per a tota la població penitenciària“.

La diputada ha afirmat que no donar suport a la moció de Cs demanant informació al Govern “confirma el secret a veus que es dispensa un tracte de favor als polítics del ‘procés’” i que amb això “s’està legitimat la desigualtat i la impunitat“. A més, ha apuntat que a partir d’avui el govern de Torra ho farà “amb la complicitat de socialistes i Podem“, qui s’han oposat a la sol·licitud d’informació juntament amb els partits separatistes. “Què no volen que sapiguem?“, s’ha preguntat la portaveu.

Hem de vetllar perquè els funcionaris de presons puguin fer la seva feina sense ingerències polítiques ni pressions” ha demanat Roldán recordant que “la realitat” és que “tots som iguals davant la llei“. “Demaneu explicacions al cap Puigdemont“, ha reclamat Roldán recordant que “no va tenir inconvenient a fugir i deixar penjat als seus companys“.

Finalment, la portaveu ha lamentat que “tota aquesta situació es podria haver evitat” i ha assenyalat que la líder de Cs, Inés Arrimades, “va demanar que no es creuessin certes línies vermelles que els hi ha portat conseqüències penals“. “Intenten buscar culpables fora i els haurien de buscar dins“, ha sentenciat.

 

Volver a ACTUALIDAD