Actualitat

Martín Blanco: “El Govern es preocupa més per una república imaginària que pels problemes de la Catalunya real”

by cscatalunya — 26 novembre 2018 @ 14:19
Comparte

El diputat critica que el Govern anunci noves delegacions “per promocionar el procés” el mateix dia que comença la vaga de metges

Barcelona, dilluns 26 de novembre de 2018. “El Govern es preocupa més per una república imaginària que pels problemes de la Catalunya real”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, al valorar l’inici de la vaga de metges a Catalunya que ha començat avui dilluns. “És imprescindible posar al centre del debat públic polítiques en favor de la sanitat i serveis socials”, ha afirmat el diputat, que ha recordat que els motius de la vaga “són una preocupació que ve de molt lluny”.

Que el mateix dia que s’inicia la vaga de metges, la Generalitat anunciï que obrirà noves delegacions a l’exterior per promocionar el procés demostra la contradicció del president Torra”, ha criticat Martín Blanco i ha advertit que la sanitat pública catalana “ha estat molt castigada amb les retallades del Govern”. “Per nosaltres és molt important la tasca dels metges”, ha explicat, recordant que “s’ha de cuidar als professionals perquè puguin tenir una relació de qualitat amb els pacients”.

Cs presenta una moció* perquè el Govern adeqüí el pressupost en atenció primària a les recomanacions de l’OMS. Actualment la Generalitat destina un 16,9% del pressupost en salut, mentre que la recomanació és del 25%, mesura que el diputat ha considerat de “raonable”. El text també reivindica “la tasca feta pels professionals” i les seves demandes, “que des de fa temps Cs les ha anat portant al Parlament”.

El diputat taronja ha demanat a Torra “que implanti la nostra proposta i deixi de banda la seva única prioritat” i ha senyalat que “els governs separatistes dels últims anys han mirat cap a una altra banda”.

 

MOCIÓN ATENCIÓN PRIMARIA

Volver a ACTUALIDAD