Actualitat

Carrizosa: “La investigació a Borràs demostra que el degoteig de corrupció a Catalunya és constant”

by cscatalunya — 28 novembre 2018 @ 15:36
Comparte

El portaveu de Cs critica que mentre els metges es manifesten, l’única prioritat del Govern sigui obrir noves ambaixades

Tàrrega, dimecres 28 de novembre de 2018. “La investigació a Borràs demostra que el degoteig de corrupció a Catalunya és constant i el Govern no fa res per solucionar-ho”. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, davant la investigació per part dels Mossos d’Esquadra a l’actual Consellera de Cultura, Laura Borràs, quan era directora de la Institució de les Lletres Catalanes. “Hem demanat la compareixença de la consellera perquè expliqui què va fer i per què està sent investigada”, ha anunciat Carrizosa, afirmant que esperen “que comparegui amb la mateixa celeritat amb la qual s’entrevista amb fugats de la justícia”. La formació també ha sol·licitat la compareixença del conseller d’Interior, Miquel Buch, per suposadament informar a la consellera sobre la investigació a la que esta sotmesa quan aquesta està sota secret de sumari.

El portaveu taronja ha criticat que, mentre els metges es manifesten a la porta del Parlament en el seu tercer dia de vaga, el portaveu de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, consideri que les seves reivindicacions “no són qüestions essencials”. “Coincideix amb el que diu Torra que per ells el prioritari és el procés”, ha lamentat Carrizosa i ha afirmat que “nosaltres no volem obrir noves ambaixades com va dir el conseller d’Acció Exterior, Alfred Bosch, nosaltres volem que els serveis públics essencials funcionin”.

Ha recordat que “ahir mateix vam denunciar a la fiscalia el pagament d’1,5 milions d’euros públics per part del Govern a un lobby nord-americà gastats en promocionar procés”, criticant l’alt nombre de recursos destinats en el ‘procés’ alhora que al mateix temps els treballadors sanitaris estiguin denunciant la precarietat del sistema de salut públic català.

Carrizosa, de visita a l’agrupació local de Cs a Tàrrega, ha aprofitat per denunciar la falta de neutralitat política a l’espai públic. “L’ajuntament penja una pancarta amb motius polítics que no representa a tota la població”, ha explicat, recordant que la setmana passada la formació taronja va presentar una llei que va ser rebutjada amb els vots del Partit Socialista “perquè els ciutadans que no comparteixen aquests missatges també sentin que els carrers i les institucions són també seus”, i ha advertit que “ningú es pot apropiar d’un espai que és de tothom”.

Volver a ACTUALIDAD