Actualitat

Jorge Soler al Govern: “Obrin el Parlament perquè els representants de la salut pública vinguin a explicar-nos quina és la seva situació”

by cscatalunya — 29 novembre 2018 @ 14:45
Comparte

El diputat de Cs proposa millores pressupostàries i de gestió del sistema sanitari, tal com demanen els representants dels metges

Parlament de Catalunya, dijous 29 de novembre de 2018. “Obrin el Parlament perquè els representants de la salut pública vinguin a explicar-nos quina és la seva situació”. Així ho ha dit el portaveu de Salut de Ciutadans (Cs), Jorge Soler, al Govern davant la reticència de permetre la compareixença del president sindicat de metges de Catalunya en el seu quart dia consecutiu de protestes. “Deixin de tancar el Parlament i que vinguin els representats a explicar-nos la situació de la sanitat pública”, ha reclamat el portaveu, que ha assenyalat que s’està vivint “una vaga sense precedents”.

El diputat de Cs ha explicat que han proposat “no només millores pressupostàries, sinó també de gestió del sistema sanitari” en la mateixa línia de les demandades pels representants dels metges. “Volem posar llums i taquígrafs a les negociacions”, ha comentat Soler, “i així treballar a donar una resposta sanitària a un problema de la ciutadania”. “No ens mourem fins que s’aconsegueixin propostes per avançar posicions”, ha sentenciat.

Estem massa acostumats a proposar debats al Parlament i que se’ns tanquin les portes”, ha criticat el portaveu, que ha celebrat que en aquest cas es pugui “obrir el debat als ciutadans”, en lloc de ser a porta tancada. “Seria difícil d’explicar a la població que després de 4 dies de vaga el Parlament tanques les portes al debat”, ha sentenciat.

A més de la compareixença del sindicat de metges, el portaveu taronja ha recordat la importància de “poder escoltar a tots els grups que conformen l’atenció primària” per “retornar la dignitat” a aquesta especialitat.

Volver a ACTUALIDAD