Actualitat

Inés Arrimadas sol·licita la “compareixença urgent” de Torra i alerta: “Portem quatre dies de vaga i Torra ni està ni se l’espera”

by cscatalunya — 30 novembre 2018 @ 10:45
Comparte

La líder de l'oposició insta Sánchez que "no deixi tirats als catalans" i que demani un requeriment a Torra perquè digui si complirà amb la legalitat

Parlament de Catalunya, dijous 29 de novembre de 2018. “Torra no està ni se l’espera“. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i cap de l’oposició, Inés Arrimades, en anunciar que ha sol·licitat la “compareixença urgent” del president de la Generalitat, Quim Torra, al Parlament perquè doni explicacions sobre la crisi que està vivint Catalunya en el seu quart dia consecutiu de vaga de personal sanitari, i també de mestres, professors, estudiants i funcionaris. “Torra està més pendent de trucar a Puigdemont i d’abraçar-se amb Otegi que de solucionar els problemes reals dels catalans“, ha afirmat Arrimadas, i ha advertit que a Catalunya “no hi ha un govern de la Generalitat, sinó un CDR incapaç d’afrontar els problemes“. “A veure si Torra té tanta pressa per venir a donar explicacions al Parlament com per abraçar-se amb terroristes“, ha sentenciat.

Davant d’aquesta situació, la líder taronja ha instat el president del Govern, Pedro Sánchez, al fet que demani un requeriment a Torra perquè digui si complirà amb la legalitat i li ha demanat que “no deixi tirat als catalans“. Ha considerat que “molts ciutadans tenim la sensació de viure en una terra sense govern de la Generalitat, en un territori sense llei” i ha qualificat la situació d'”insostenible“. “S’ha de tenir molta vergonya per anunciar noves ambaixades la setmana que hi ha convocats cinc dies de vaga“, ha sentenciat.

El Govern està molt lluny dels problemes reals dels ciutadans“, ha considerat Arrimadas; i ha recordat que “tots els catalans sabien que aquesta crisi podia passar“: “Ja vam denunciar, en el debat d’investidura i en diversos plens del Parlament la precarietat del sector públic per culpa de les retallades“. I ha lamentat que la prioritat del Govern hagi estat en tot moment “construir una república imaginària amb diners públics“.

Sobre les declaracions de la consellera de Cultura, Laura Borràs, en què va afirmar que el conseller d’Interior, Miquel Buch, li va proporcionar informació que està sota secret de sumari, Arrimadas ha advertit que els membres del Govern “es creuen els amos de Catalunya” i que “la seva sensació d’impunitat és significativa“. I ha afirmat que “no li estranya” que vulguin viure “en el seu ‘matrix’ particular on trien els jutges a dit“.

Volver a ACTUALIDAD