Actualitat

Arrimadas: “Com és possible que Torra no comparegui de forma urgent davant la vaga de funcionaris?”

by cscatalunya — 1 desembre 2018 @ 18:17
Comparte

La líder de Cs a Catalunya anuncia mesures per al ple sobre infància impulsat per Csi critica que al Govern “només li importa la estelada, el ‘procés’ i els ‘xiringuitos’”

Parlament de Catalunya, divendres 30 de novembre de 2018. “Com és possible que Torra no comparegui de forma urgent davant la vaga de funcionaris?”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i cap de l’Oposició, Inés Arrimadas, després que el Govern hagi arribat a un acord “insuficient” i “que deixa fora a molts professionals sanitaris”.

Arrimadas ha recordat que la seva formació ja ha presentat “una llei de millora de les llistes d’espera, una interpel·lació, una moció i més de 50 iniciatives per millorar la sanitat catalana” mentre que “l’únic que no s’havia assabentat de res és Torra perquè estava amb les seves ulleres de la ‘estelada’”.

Sobre la situació dels funcionaris catalans, la líder del partit taronja també ha demanat al vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonés, “que deixi de mentir” perquè “l’excusa que ‘Espanya ens roba’ convenç cada vegada a menys gent” i ha afegit que “la culpa que siguem els últims a recuperar els drets dels funcionaris no és d’Espanya sinó de la Generalitat”, en referència a la devolució de les pagues extres que els deuen. Arrimadas ha dit que Cs no donarà suport als pressupostos del Govern ja que Aragonès segueix dient que no destinarà diners públics a la Catalunya real, sinó a la construcció d’una república imaginària”.

La líder de Cs a Catalunya també ha anunciat mesures per al ple sobre infància impulsat per Cs i critica que al Govern “només li importa la estelada, el ‘procés’ i els ‘xiringuitos’”. Ha destacat que Catalunya només inverteix un 0,8% del seu pressupost en polítiques per a la infància, una dada que queda molt per sota de l’1,3% que destina el govern espanyol. A més, ha recordat que la llei sobre infància aprovada en el Parlament en el 2010 i el pacte per la infància del 2013 encara no s’han desplegat, mentre que “els senyors del ‘procés’ van tenir molta pressa per dir que en 18 mesos podien declarar la independència”, ha sentenciat.

Sobre l’absència del president de la Generalitat, Quim Torra, als actes de celebració del 40 aniversari de la Constitució Espanyola, Arrimadas ha assegurat que “no m’estranya que no vulgui assistir a l’acte perquè té al·lèrgia als drets i llibertats recollits en la Constitució”. I ha afegit que Torra no representa a tots els catalans, és més el cap d’un CDR que el president de la Generalitat”.

Volver a ACTUALIDAD