Actualitat

Martín Blanco, al president del CAC: “Posant-se al costat dels partits separatistes ha desprestigiat el CAC, l’ha desposseït d’autoritat i l’ha convertit en una peça més de l’engranatge nacionalista”

by cscatalunya — 1 desembre 2018 @ 18:13
Comparte

El diputat de Cs ha retret al president del Consell Audiovisual de Catalunya el fet de “no haver vetllat pel respecte al pluralisme polític dels mitjans de comunicació catalans, especialment els públics”

Barcelona, divendres 30 de novembre del 2018. “Posant-se al costat dels partits separatistes ha desprestigiat el CAC, l’ha desposseït d’autoritat i l’ha convertit en una peça més de l’engranatge nacionalista”. Això és el que li ha retret el diputat de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, al president del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, Roger Loppacher, durant la seva compareixença avui al Parlament en la Comissió de Control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Martín Blanco, en la seva intervenció, li ha recordat al president del CAC la importància dels mecanismes de control en l’Estat de Dret i que la funció del CAC hauria de ser “vetllar pel respecte al pluralisme polític dels mitjans que operen a Catalunya”

El diputat de la formació taronja ha fet responsable Loppacher d’haver convertit el CAC en el “blanquejador” que ha permès que TV3 i Catalunya Ràdio “hagin esbombat sense cap mena de control missatges per erosionar la imatge de la nostra democràcia”. I li ha recordat que l’organisme que presideix no ha fet a aquests mitjans “el més mínim retret per la seva desvergonyida adhesió a la causa separatista”.

Nacho Martín Blanco s’ha referit especialment a l’actuació de Loppacher al capdavant d’aquest organisme que “amb el seu vot de qualitat ha anat a rescatar els partits separatistes en perjudici de la neutralitat i de la qualitat del debat públic”. I li ha preguntat si és conscient que “amb la seva actitud parcial no només desprestigia la institució que presideix, sinó que, a més, col·labora en la degradació de la democràcia a Catalunya”

Finalment el portaveu de Cs ha criticat que el CAC hagi avalat l’ús de termes com ara ‘exiliats’ quan es refereixen als membres del Govern que van fugir,  que hagi decidit obrir expedient informatiu a mitjans privats per negar-se a difondre publicitat del 9N, suspesa pel Tribunal Constitucional o que es negués a obrir un expedient informatiu a la Corporació Catalana de Mitjans audiovisuals per l’emissió de publicitat sobre el  referèndum il·legal de l’1-O.

Volver a ACTUALIDAD