Actualitat

Carrizosa alerta que “s’ha convertit en un costum que els radicals assetgin als que celebren la Constitució”

by cscatalunya — 6 desembre 2018 @ 17:36
Comparte

El portaveu de Cs al Parlament afirma que a Catalunya "cal reivindicar els drets i llibertats" expressats a la Carta Magna

Barcelona, dijous 6 de desembre de 2018. “S’ha convertit en un costum que els radicals assetgin als que celebrem la Constitució“. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs), Carlos Carrizosa, en el dia en què se celebren els 40 anys de la Constitució Espanyola. “Avui mateix hem vist a Girona greus aldarulls per part dels escamots separatistes que no volen que se celebri la Constitució“, ha assenyalat Carrizosa, i ha advertit que “s’està intentat impedir una cosa que és natural: defensar des de la moderació, però amb fermesa, la Carta Magna“.

El portaveu taronja ha considerat que a Catalunya “cal reivindicar els drets i llibertats” expressats a la Constitució “no només des del Parlament sinó també als carrers” i creu que es tracta “d’un text modèlic en qüestions de drets i llibertats” . “És una constitució fruit de l’acord entre totes les forces polítiques d’aquell moment“, ha destacat Carrizosa, i ha recordat que ha suposat “un avanç en les llibertats dels espanyols durant quatre dècades“.

La Constitució pot ser posada al dia, però per garantir els drets de tots“, ha assenyalat el portaveu, afirmant que hauria de ser una reforma “amb un gran consens entre forces constitucionalistes“. “No es pot fer un text per a aquells que mai estaran contents“, ha advertit en relació amb les demandes dels partits separatistes.

Carrizosa també ha recordat que la Carta Magna “ha garantit els drets i llibertats públiques de tots els espanyols” i ha assenyalat que no existeix “la invulnerabilitat pel fet de ser polític” que els líders independentistes “creuen tenir“. També ha apuntat que els pressupostos generals de l’Estat que s’estan negociant per part del PSOE i els partits separatistes “tindran molt poc a veure amb el benestar dels espanyols i molt amb la situació processal d’alguns polítics“.

Volver a ACTUALIDAD