Actualitat

Arrimadas alerta de que “Torra és un perill públic per a la democràcia” i critica que Sánchez no faci res per protegir als catalans

by cscatalunya — 9 desembre 2018 @ 15:21
Comparte

· La portaveu nacional de Cs demana la compareixença del ministre d'Interior al Congrés per a que expliqui “com pensa evitar el que passa a Catalunya” davant l'anunci de “un nou caos el 21D”

Barcelona, diumenge 9 de desembre de 2018“Torra és un perill públic per a la convivència i la democràcia i Sánchez no fa res per protegir-nos”. Així ho ha dit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i portaveu nacional del partit, Inés Arrimadas, després dels talls de carreteres provocats pels autodenominats ‘Comitès per la Defensa de la República’ aquest cap de setmana a Catalunya.

Arrimadas ha dit que “Torra vol protegir als violents, als que cremen mobiliari urbà i als que tallen carreteres”, a més de “criminalitzar als Mossos”. La líder taronja considera “intolerable” que el president de la Generalitat, Quim Torra, vulgui fer “una purga” de la policia autonòmica i que vulgui convertir-la en “la guàrdia pretoriana del ‘procés’”.

A més, la portaveu nacional de Cs ha criticat que el president de la Generalitat “hagi apel·lat a un conflicte civil com el d’Eslovènia, que va causar desenes de morts”. Per això, considera que el president del Govern, Pedro Sánchez “ha venut els catalans al separatisme per quedar-se uns mesos en La Moncloa” i s’ha preguntat: “Què més han de fer els violents per a que Sánchez reaccioni?”.

La portaveu nacional de Ciutadans ha anunciat que des del seu partit demanaran la compareixença del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, al Congrés dels Diputats perquè expliqui “com pensa evitar el que passa a Catalunya” davant l’anunci d’“un nou caos el 21 de desembre”. I ha reiterat que “és necessari començar a fer el requeriment previ al 155 perquè s’apliqui la Constitució”.

Volver a ACTUALIDAD