Actualitat

Martín Blanco: “A Catalunya no tenim un Govern, tenim un comando separatista”

by cscatalunya — 10 desembre 2018 @ 14:53
Comparte

El diputat de Cs ha assenyalat que Torra no exerceix de President de la Generalitat sinó de “piròman” que “enverina la convivència”

Barcelona, dilluns 10 de desembre de 2018. “A Catalunya no tenim un Govern, tenim un comando separatista”. Així ho ha dit el diputat de Ciutadans (Cs), Nacho Martín Blanco, en valorar els actes del darrer cap de setmana succeïts a Catalunya, on els CDR’s van col·lapsar carreteres amb la inacció dels Mossos i també les declaracions del President de la Generalitat, Quim Torra, apostant per “la via eslovena” per a Catalunya, que com a recordat Martín Blanco és “un cas que va generar desenes de morts en una confrontació civil”. “És inaudit que un president cridi a actes insurreccionals que perjudiquen els catalans”, ha lamentat el diputat i ha advertit que “no podem permetre que els comandos separatistes converteixen Catalunya en un camp de batalla”.

“Quim Torra no exerceix de President de la Generalitat, és un piròman que enverina la convivència”, ha sentenciat Martin Blanco demanant que Torra deixi de fer “proclames de violència al carrer” per evitar “que tinguem una situació com la que va patir Eslovènia als anys 90“. El diputat taronja ha qualificat “d’irresponsabilitat enorme” posar com a exemple per Catalunya “un cas que ha tingut conseqüències devastadores” i, amb això, creu que “el Govern està inhabilitat per governar amb un mínim de dignitat”. “No és normal que Torra posi en qüestió la feina dels Mossos quan defensen un dret fonamental com el dret de manifestació”, ha assenyalat en relació a l’ultimàtum de Torra a Buch per les càrregues policials del passat dia de la Constitució cap a un grup de CDR’s a Girona que volien boicotejar un acte en celebració de la Carta Magna.

Martín Blanco també s’ha preguntat “què més ha de passar perquè Sánchez s’adoni que els seus socis de govern volen liquidar la convivència a Catalunya i amb la resta d’Espanya” i ha demanat que Sánchez demani un requeriment a Torra, previ a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, preguntant si està disposat a complir “amb l’Estatut, la Constitució i l’ordenament vigent”. “És indefugible que Sánchez prengui mesures i vegi que els seus socis són deslleials i perillosos”, ha sentenciat el diputat.

El que està passant a Catalunya perjudica el conjunt dels catalans”, ha assenyalat Martín Blanco i s’ha mostrat preocupat per les accions anunciades pels comandos separatistes de cara el dia 21-D, quan és celebra el Consell de Ministres a Barcelona. “Tornem a estar desemparats, demanem un pla per evitar la falta de convivència de llibertat i que els comandos poden generar”, ha sol·licitat el diputat, sentenciant que “les paraules tenen conseqüències i Sánchez menysté la gravetat de les declaracions”.

Volver a ACTUALIDAD