Actualitat

Arrimadas a Torra: “Vostè no governa, desgoverna, i vol fer de Catalunya un territori sense Llei seguint l’exemple de la Guerra dels Balcans”

by cscatalunya — 12 desembre 2018 @ 14:58
Comparte

La líder de l'Oposició considera que Torra és “un perill públic” i demana al Govern d'Espanya que “protegeixi els catalans” mostrant un cartell apel·lant a l'article 155 de la Constitució

Parlament de Catalunya, dimecres 12 de desembre del 2018. “Vostè no governa, desgoverna, i vol fer de Catalunya un territori sense Llei seguint l’exemple de la Guerra dels Balcans”. Així s’ha dirigit la líder de Ciutadans (Cs) a Catalunya i cap de l’Oposició, Inés Arrimadas, al president de la Generalitat, Quim Torra, a qui li ha recriminat que segueixi defensant la via eslovena per aconseguir la independència. En la sessió de control del ple del Parlament, Arrimadas ha preguntat a Torra “què li sembla” que els ‘comandos separatistes’ hagin anunciat que el proper 21 de desembre -en motiu de la reunió del Consell de Ministres a Barcelona- “vulguin organitzar talls de carreteres i vies de tren, talls de peatges i assalts a edificis públics”.

La líder de Cs a Catalunya li ha retret que “no sàpiga distingir entre el dret de vaga amb el caos que volen provocar” els autodenominats CDR, als qui Torra“anima a ‘pressionar’”. “Em sembla increïble que un president sigui incapaç de fer una crida pública perquè no es converteixi Catalunya en un caos”, ha dit Arrimadas, després d’advertir-li que la seva actitud està “generant molta preocupació als catalans perquè està donant cobertura als violents”.

“Vostè és un perill públic per a la convivència i la seguretat”, ha dit la també portaveu nacional de Cs. Així mateix, ha demanat al president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, que “protegeixi els catalans”. “Tot el que passi a Catalunya serà responsabilitat de vostè i del Govern d’Espanya, que ens està deixant desprotegits a les seves mans”, ha sentenciat, mentre mostrava un cartell apel·lant a l’article 155 de la Constitució.

D’altra banda, després que Torra hagi comparegut a la cambra catalana per explicar el nomenament del nou conseller d’Afers exteriors, Alfred Bosch, Arrimadas ha manifestat: “Aquest canvi de govern no respon a cap millora de gestió, sinó a un canvi de cromos dins d’ERC”.

La líder de l’Oposició a Catalunya considera que Bosch no està per “atreure inversions” de l’exterior o per “parlar bé de Catalunya”, sinó que està en el càrrec perquè “compleix els requisits per formar part del govern de Torra: defensa amb radicalitat la independència i també és fan de la via eslovena”,com ell mateix va reconèixer l’any 2013. “Vostès no són un govern, són un club de fans de la Guerra dels Balcans; Això és el que ha creat Torra per posar el futur de set milions i mig de catalans”, ha conclòs.

Volver a ACTUALIDAD