Actualitat

Carrizosa a Buch: “Amb una mà encoratgen a la violència i amb l’altra emmanillen als Mossos perquè no facin res”

by cscatalunya — 13 desembre 2018 @ 10:34
Comparte

La diputada Roldán demana que es tornin les pagues extra endarrerides als funcionaris i lamenta que "Torra demani indults a Sánchez en lloc de millores de finançament per a Catalunya"

Parlament de Catalunya, dimecres 12 de desembre de 2018. “Amb una mà encoratgen a la violència i amb l’altra emmanillen als Mossos perquè no facin res“. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament, Carlos Carrizosa, al Conseller d’Interior, Miquel Buch, davant la passivitat de la policia catalana el cap de setmana quan diversos grups de CDRs van bloquejar diferents carreteres de Catalunya durant hores. “El seu govern és aquí per portar-nos a la crisi i la via dels morts que va tenir Eslovènia“, ha afirmat el portaveu, advertint que la intenció del Govern és convertir els Mossos “en una policia política“.

Mai ens hem vist tan indefensos i preocupats per la inacció d’un govern davant els Mossos“, ha lamentat Carrizosa i li ha preguntat al conseller si creu estar capacitat per seguir al capdavant de la policia.

El portaveu taronja ha acusat Buch d'”amagar-se” darrere dels agents per dissimular “la seva mala direcció política” i ha demanat al govern de Sánchez que “apliqui la Constitució” perquè Catalunya “deixi de ser un territori on no es respecten les lleis ni es garanteix l’ordre públic“.

Per la seva banda, la diputada de Cs, Lorena Roldán, ha demanat al conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, que torni les pagues extres endarrerides dels anys 2013 i 2014 als funcionaris catalans. “Retornaran les pagues el 2026, 13 anys després“, ha denunciat la diputada, i ha recordat que el Govern es va comprometre a tornar part de les pagues durant el 2018 i “no ho ha fet perquè té altres prioritats“.

La també senadora de Cs ha lamentat que quan el President Torra es reuneix amb el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, sigui “per demanar indults en comptes d’un millor finançament per a Catalunya“. Roldán ha advertit que “no només es tracta de les pagues, també hi ha un alt índex d’interinitat i de precarietat a la qual estan sotmesos els funcionaris” i ha criticat que “amb tot això només se’ls ocorre proposar que els funcionaris puguin treballar alguns festius per així seguir assenyalant a treballadors públics“. “Han perdut tota la seva credibilitat amb la mala gestió del departament i de la Generalitat“, ha sentenciat la diputada.

Volver a ACTUALIDAD