Actualitat

Sierra demana a Bargalló que es comprometi “que l’escola catalana sigui neutral” i no acabi “imputat per saltar-se les lleis”

by cscatalunya — 13 desembre 2018 @ 15:15
Comparte

La diputada de Cs demana al conseller mesures perquè "no hi hagi ni llaços grocs en les escoles, ni patis de col·legi anomenats 'plaça 1 d’octubre'"

Parlament de Catalunya, dijous 13 de desembre de 2018. “Comprometi’s a treballar perquè l’escola catalana sigui neutral i eviti acabar imputat per saltar-se les lleis, com van fer els seus predecessors“. Així l’hi ha dit la portaveu de Ciutadans (Cs) a Ensenyament, Sonia Sierra, al conseller Josep Bargalló. Sierra ha citat a Irene Rigau, Clara Ponsatí, Anna Simó i Jose María Jové, antics alts càrrecs d’Ensenyament, que han estat condemnats o imputats per advertir-lo que “amb aquests responsables ningú es creu que hi hagi la mínima intenció de neutralitat a l’escola catalana“. Serra ha advertit que “els nacionalistes es creuen que l’escola serà sempre seva i diuen que l’escola no es toca” i ha afirmat que “aquí està Ciutadans per dir ben clar que l’escola és de tots“.

Quines mesures prendrà perquè a les escoles no hi hagi llaços grocs o que als patis no se’ls digui ‘plaça 1 d’octubre’?“, Ha preguntat la portaveu taronja a Bargalló assenyalant que “se’ls hauria de caure la cara de vergonya per haver utilitzat nens per fer un referèndum il·legal“. “No formen als professors per atendre nens amb Trastorn de l’Espectre Autista ni per lluitar contra l’assetjament escolar, però per fomentar l’esperit nacionalista no falten recursos“, ha sentenciat Serra. També ha criticat la falta d’inversió per acabar amb els barracons i finançar l’educació de 0 a 3 anys però, en canvi, “sí que hi hagi recursos” per a subvencionar “a editorials amigues i així manipular els llibres de text“.

Volver a ACTUALIDAD