Actualitat

Carrizosa demana a Sánchez actuar davant d’un President “que s’inspira en la via dels Balcans”

by cscatalunya — 17 desembre 2018 @ 15:11
Comparte

El portaveu de Cs al Parlament acusa als partits separatistes de "silenciar el cop a la democràcia" del 6 i 7 de setembre de 2017 que va generar una crisi "legislativa i social"

Parlament de Catalunya, dilluns 17 de desembre de 2018. “Un president amb ideologia racista i supremacista i que s’inspira en la guerra dels Balcans és suficient per confirmar la necessitat que Sánchez requereixi i apliqui l’article 155 a Catalunya“. Així ho ha dit el portaveu de Ciutadans (Cs) al Parlament de Catalunya, Carlos Carrizosa, després de valorar l’actualitat política a Catalunya, marcada per la celebració el proper dia 21 del consell de Ministres a Barcelona, on es preveuen diferents actuacions dels CDR’s. “Tots els catalans estarem sotmesos al xantatge i boicot dels grups separatistes radicals“, ha afirmat Carrizosa, i ha advertit que els partits separatistes “ens volen convertir en ostatges perquè continuï el cop a la democràcia“.

El portaveu ha recordat que en les imatges que fan servir aquests grups per convocar les mobilitzacions “s’incita directament a actes violents, com assaltar el Parlament” i, per aquest motiu, Cs ha demanat al president del Parlament, Roger Torrent, i al conseller d’ interior, Miquel Buch, “que garanteixin la seguretat de tots els diputats i treballadors de la càmera“.

Carrizosa ha assenyalat que el passat 1 d’octubre els diputats de Cs “van haver de sortir escortats del Parlament” al mateix temps que Torra i Torrent es reunien amb els grups radicals que moments després “van intentar assaltar l’edifici“. “Temem que el dia 21 pugui tornar a succeir“, ha advertit.

El també diputat al Parlament ha explicat que “gràcies a Cs se celebrarà un debat sobre el cop a la democràcia del 6 i 7 d’octubre de 2017 perquè, tot i que els partits separatistes han volgut silenciar els fets“, han de “donar la cara” i explicar “per què es van atropellar els drets dels diputats i es va derogar l’Estatut i la Constitució“. “El que va passar aquells dies ens va portar a la crisi legislativa, social i fuga d’empreses més gran que hem tingut” , ha lamentat.

Si les forces separatistes no condemnen el que van fer, és motiu més que suficient per a Sánchez es replantegi el seu ‘no’ a l’155“, ha afirmat Carrizosa, convidant al President del Govern a que segueixi el ple “amb atenció“. “En comptes de demanar reunions amb Torra, Sánchez hauria de demanar-li un requeriment“, ha dit i ha assenyalat que “el que tranquil·litzaria els catalans seria saber que el President de la Generalitat complirà amb les lleis“.

Cs també ha aconseguit que durant el ple d’aquesta setmana es faci un debat “transversal” sobre infància, “una greu crisi que pateixen molts menors a Catalunya” amb la intenció “que el Govern marxi amb deures perquè es preocupin d’altres problemes” i no només “del ‘procés’“.

Volver a ACTUALIDAD